用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田嘉德麗vs小時候
go

沙田嘉德麗vs小時候 [複製鏈接]

本人家住第一城, 附近只有這兩間幼兒園, 因不想囡囡坐校車, 所以這兩間是我的選擇.  請問各位媽媽有何意見??, 那間比效好??  嘉德麗校舍大, 新, 但聽聞老師無heart!  小時候校舍細, 舊, 但老師有愛心.........是真的嗎? 謝謝
   1    0    0    0

我會揀小時候,interview當日老師,主任同校長都好有愛心,而且佢地逐一主動同每一個小朋友玩,又即刻留意到我小朋友嘅特徵同我分享,我已交留位費,但我會放位,沙田英藝國際班收咗,我想個仔英文比返鬼妹教,同學多d普通話

回覆:沙田嘉德麗vs小時候

係唔係2歲班?如是,那catiline 在32座,同小時候一樣咁細。。。

係呀?? 多謝提醒!

回復 emilywks 的帖子

小時候話佢吔都有外籍老師同國語老師喎, 唔係咩??

回復 bhsien 的帖子

我冇問佢地呀, 我見英藝收咗, 校園又大d, 所以揀咗佢

我個B兩間都有in過,但我兩間都唔鍾意,一間歲幾人仔interview要識顏色大細又話pn要學2O+首唐詩同三字經,另一間老師黑口黑面問多句都覺得你煩唔願同你講。。。兩間都係。。。不喜勿插。。。

第二間個校長就真係幾好的。。。但我遇到的老師。。。唉。。。

hflam 發表於 13-4-29 20:01
第二間個校長就真係幾好的。。。但我遇到的老師。。。唉。。。

oh....我真係要諗吓先......咁你最後選咗邊間呀?

回覆:bhsien 的帖子

我個B一間收一間waiting...但因為有更好的offer(九龍區),所以兩間都唔會讀。。。雖然呢兩間對我來說都是極為方便。。。

‹ 上一主題|下一主題