用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有冇人知道沙田蘇淅公學係band幾?
go

有冇人知道沙田蘇淅公學係band幾? [複製鏈接]

有冇人知道沙田蘇淅公學係band幾?

有冇人知道沙田蘇淅公學係band幾?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

Re: 有冇人知道沙田蘇淅公學係band幾?

band 1尾,band 2頭,朋友個仔以前係到讀.

自行收生階段會否比其他英中易入D呢?收生著重那方面?Music or sport or what? 正在頭痛揀一間less competitive的英中l報.Thanks!

我個大女上年自行報呢間...
第一志願也係呢間
派完位也有去呢間扣門

首先....一d也唔容易入
平均十幾人爭一個位
佢地著重兩文三語...課外方面music或sport也好注重
比賽贏過就更好
interview分兩part..
第一part單對單先見老師..傾下平常事
(但要睇下in你的係咩課的老師,國語老師就用國語,英文老師就用英文...我個女的老師用廣東話和英文問)
第二part係校長小組in
校長會問問題...輪流答....人人有份答同一條問題
(英文答最高分,其次國語,再其次廣東話)

到尾我女派唔到入呢間
我扣門有再去試
不過....我見有個考到入呂明才的人也來in
我也冒冷汗了

如果父/母曾經係度讀過會唔會容易d入到呢?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

到尾我女派唔到入呢間
我扣門有再去試
不過....我見有個考到入呂明才的人也來in
我也冒冷汗了

[/quote]

ABCD媽咪

最終你個大女入唔入到呢間學校呀???

你大女成績係點???屬於band 幾???

唔好意思mrgreen:  因我個女話想報呢間所以收吓料

yumw
我個女係BAND ONE尾..BAND TWO頭
老師話我個女岩岩"擇"界

Band 1中學,特別在於英中,中文科目用普通話教學,十分難得.
‹ 上一主題|下一主題