用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 BPS 庇理羅士家長交流區
樓主: jackie-chu
go

BPS 庇理羅士家長交流區   [複製鏈接]

dreamdream081 發表於 23-3-27 20:31
請問各位BPS家長,BPS高中時,一級有四班,一般 Phy, Chem 及 Bio 能夠各開到多少班?

會否有些同學原先 ...
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3873663&fromuid=31600

睇吓幫唔幫到你了解多啲

補充少少,來年應該只開 M1 或 M2 及變為選修科,即讀7科 (往年 M1 & M2 都有,唔少學生除4必修科外會再揀 3 選修科 + M1 / M2)

但又聽聞唔少中三家長表示想學霸式選科(Phy, Chem, Bio + M1 / M2),所以學校從善如流可能會有特別安排。

肥豬怪獸 發表於 23-3-28 23:07
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3873663&fromuid=31600

睇吓幫唔幫到你了解多 ...

感謝您!!(emoji)(emoji)

這裏才是大本營.

開個新,威啲?

請問今年中一資訊日係上奏定下奏?
登記咗未收到回覆,但又要安排第二個行程,請問有人mark底咗嗎?謝謝大家

Mama2008 發表於 23-12-6 12:35
登記咗未收到回覆,但又要安排第二個行程,請問有人mark底咗嗎?謝謝大 ...
2023 Prize Giving Day.pdf - Google 云端硬盘
校網有.

Belilios Public School (bps.hk)

Mama2008 發表於 23-12-6 12:35
登記咗未收到回覆,但又要安排第二個行程,請問有人mark底咗嗎?謝謝大 ...

中一資訊日係早上舉行
多口一提,如沒有改變,面試都係早上舉行

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊