用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德信幼稚園K1上午班
go

德信幼稚園K1上午班 [複製鏈接]

各位爸爸媽媽! 小女將於9月份入讀德信幼稚園K1上午班. 見到呢度好多post都冇提及呢間幼稚園, 請問有冇依家讀緊o既家長可以分享o下呢?

希望其他將會讀K1上午班的爸爸媽媽可以留言,大家互相支持O下!
   4    0    0    0

引用:各位爸爸媽媽!+小女將於9月份入讀德信幼稚

原帖由 Jetta 於 13-04-24 發表
各位爸爸媽媽! 小女將於9月份入讀德信幼稚園K1上午班. 見到呢度好多post都冇提及呢間幼稚園, 請問有冇依家 ...
我都考慮讀不讀,因住得比較遠,請問樓主是否住德信附近?

你可去面書, 個邊有個"德信幼稚園長交流區"...
~只要有夢想,凡事可成真~

引用:你可去面書,+個邊有個"德信幼稚園長交流區"

原帖由 alkyng 於 13-04-24 發表
你可去面書, 個邊有個"德信幼稚園長交流區"...
不好意思,找不到,可能我不懂找

小女也是9月份入讀德信K1上午班

回復 jovirose 的帖子

我O地住屯門呀...冇校巴到, 我O地自己送佢返學O乍, 你O地呢?

回復 giting 的帖子

太好喇!!! 終於同阿女搵到女同學仔喇!!! 你O地有冇掙扎o左好耐讀呢間呀? daddy鍾意佢活動教學, 聽到個簡介會之後決定讀呢間呀 (如果收)

回復 alkyng 的帖子

唔好意思我都搵唔到呀..O係FB度SEARCH "德信幼稚園"都冇資料, 除o左 "Places"..

回覆:Jetta 的帖子

我都正在考慮,真係好少人講呢間幼稚園,我住油塘,都係冇校巴到,好煩,想近近地讀藍田啟思,唔想个朋友咁辛苦

太好喇! 原來咁多女同學一齊讀! 大家放心, 我o地會揸車送o左佢返學先返工, 大概半個鐘車程多少少, 最緊要係佢早上堂, 所以車完仲夠時間返公司.
不過8點半真係好早, 可能我o地7點半要出門口喇
雖然小學唔可以o係度德信讀, 但係幼稚園連住小學, 用o既地方(例如操場) 我估會大d, 小朋友活動範圍都大少少 (果陣等面試個室內位置都好大).
其實揀呢間幼稚園最重要因為佢德育好, 其他O野可以慢慢教, 但係呢樣O野如果細個唔教好, 大個讀書好都冇用. 希望我O地O既決定係O岩啦~~

你住油塘都好遠呀~校巴係咪最遠到藍田O乍? 我其實打過電話去學校問, 佢都話有其他家長打去問有冇屯門線, 但係佢O地都冇開呀~~

引用:回復+jovirose+的帖子 你住油塘都好遠呀~

原帖由 Jetta 於 13-04-25 發表

你住油塘都好遠呀~校巴係咪最遠到藍田O乍? 我其實打過電話去學校問, 佢都話有其他家 ...
校巴有去到將軍澳,但油塘冇站,好煩

引用:回復+jovirose+的帖子 你住油塘都好遠呀~

原帖由 Jetta 於 13-04-25 發表

你住油塘都好遠呀~校巴係咪最遠到藍田O乍? 我其實打過電話去學校問, 佢都話有其他家 ...
校巴有去到將軍澳,但油塘冇站,好煩

Jetta 發表於 13-4-25 07:26
回復 giting 的帖子

太好喇!!! 終於同阿女搵到女同學仔喇!!! 你O地有冇掙扎o左好耐讀呢間呀? daddy鍾意佢 ...

德信比較傳統 , 選德信也不錯

回復 BB_Kwok 的帖子

我個女6點半就起身o架喇, 跟住朝早返學晏晝又再訓覺. 9點幾又再訓過, 所以朝早8點半唔係問題呀哈哈~~但係我o地返工o既就大獲喇...住得遠真係蝕底d, 不過唔使搭校巴都慳返好多$, 我見屯門來往九龍塘o既校巴要3千幾蚊呀

學校其實8:15已經開門, 在8:15至8:30之間呢15分鐘, 佢地會在操場分組玩耍的, 還有義工家長早晨件讀, 講故事比小朋友聽, 到8:30夠鐘, 在操場集隊後才一班班上課室, 模式有D似小學生. 所以我盡量都會給仔仔8:15回到學校, 咁佢可以玩15分鐘

另外, FB那邊, 原來SET了秘密, 所以我都問緊點先可以加人入去...
‹ 上一主題|下一主題