用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Profolio
go

Profolio [複製鏈接]

請問大家會自己整定外出比人整?如自家做,有什麼資料要放入去?如外出整,可否pm 我資料。謝謝

1    0    0    0

mcmugada 發表於 13-4-22 17:43
請問大家會自己整定外出比人整?如自家做,有什麼資料要放入去?如外出整,可否pm 我資料。謝謝

...
There are too many post related to "ortfolio", you may search by yourself.

回覆:Profolio

笫一步喺帶小朋友影相,有可能要影幾次!老細可能唔笑唔望鏡⋯⋯
又要撞到好photographer,人們影得靚不過未必夾自己果個!
切忌扮老積,穿老西,穿校服最好!

回覆:RubyS 的帖子

Simply pick some photos you have taken for your kids before.

沒有刻意去影相, 攞返d剩餘的學生相放在portfolio內便可, 自己做portfolio會較有誠意, 比人做太commercial了!!

多謝大家意見,你們用powerpoint 定word做?我有D朋友放一些生活照或活動照片,對嗎?

自己做,一來有誠意,二來在制作過程中,你會思考怎樣present 你的小朋友

醒目開學勳章 王國長老

我都係自己做。最清楚小朋友既一定係父母。我果時放入去每一粒字都係發自內心,我會話佢善良有好奇心愛社交,但我吾會寫佢對自己要求高、力臻完美,因為佢吾係

引用:我都係自己做。最清楚小朋友既一定係父母。

原帖由 Charlotte_mom 於 13-05-01 發表
我都係自己做。最清楚小朋友既一定係父母。我果時放入去每一粒字都係發自內心,我會話佢善良有好奇心愛社交 ...
同意!
見有人問,入咗名校果d,係求期做定認真做。問題的意義係咩呢?
乜唔係,無論點都應該認真去做咩?

醒目開學勳章 王國長老

問題係, 睇送食飯, 人地隨便求期一張cert (全港冠軍), 都好睇過我認真將廿張豬肉cert砌黎砌去姐

evacalbee   又岩喎!  發表於 13-5-2 10:09

自己做,even my another half都話我比他更適合做,因為我比較清楚孩子既野,搵外人做=俾錢人但都係自己做

其實我想知道點做? 請指教, 毫無頭緒.

自己做好d。比人做我想沒有誠意

我自己做,用Word和Excel,有封面、仔仔資料、自薦信和生活照咁啦。
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)
‹ 上一主題|下一主題