用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 B1c~B2a南區女生排位請教
go

B1c~B2a南區女生排位請教 [複製鏈接]

Hi 各位,

小女屬B1c~B2a南區女生, 如按以下在統一派位選擇, 機會大嗎? 請各位賜教, 非常謝謝

甲部: 1. 聖公會呂明才中學 (本區有62個位)
         2. 聖公會鄧肇堅中學 (他區只有3個位)
         3. 香港真光書院 *鴨脷洲 (本區有38個位)

乙部: 1. 聖公會呂明才中學 (本區有62個位)
         2. 香港真光書院 *鴨脷洲 (本區有38個位)
         3. 聖公會鄧肇堅中學 (他區只有3個位) 或 浸信會呂明書院 (本區有59個位) 或 何東中學 (他區只有2個位)
   2    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

聖公會鄧肇堅係BAND ONE, 應該第一志願都收唔晒(有錯請更正), 如果小朋友真係BAND TWO, 機會更加係零, 三思

Alphonse  同意  發表於 13-7-17 22:00

引用:聖公會鄧肇堅係BAND+ONE,+應該第一志願都收

原帖由 Charlotte_mom 於 13-04-22 發表
聖公會鄧肇堅係BAND ONE, 應該第一志願都收唔晒(有錯請更正), 如果小朋友真係BAND TWO, 機會更加係零, 三思 ...
版主:你十分正確!雖然坊間很多傳言,唯聖公會鄧肇堅絕對係 Band One 英中!

引用:Hi+各位,小女屬B1c~B2a南區女生,+如按以下

原帖由 P.Six 於 13-04-22 發表
Hi 各位,

小女屬B1c~B2a南區女生, 如按以下在統一派位選擇, 機會大嗎? 請各位賜教, 非常謝謝:adore ...
利東真光,校風也可以!

回復 Charlotte_mom 的帖子

明白, 謝謝您的建議{:1_1:}

回復 JL3 的帖子

謝謝您的意見, 但如不選聖公會鄧肇堅, 有冇其他建議, 邊緣人選校真的很頭痛

引用:回復+JL3+的帖子 謝謝您的意見,+但如不選

回復 JL3 的帖子

謝謝您的意見, 但如不選聖公會鄧肇堅, 有冇其他建議, 邊緣人選校真的很頭痛 ...

請各位幫忙指引吓,真的很心煩

引用:請各位幫忙指引吓,真的很心煩

請各位幫忙指引吓,真的很心煩
你想揀哪區先?培德如何?

培德我會放在保險線,其實南區,灣仔區,中西區或東區也可,因不想3個志願也選中中

引用:培德我會放在保險線,其實南區,灣仔區,中

培德我會放在保險線,其實南區,灣仔區,中西區或東區也可,因不想3個志願也選中中 ...
培德現在是中中嗎?

回覆:JL3 的帖子

好像從未英中,B2首選浸呂,真光,聖伯多,培德,陳白沙,個人愚見。

先謝謝cathyming1的建議
但以上全屬中中,唔通邊緣人一間英中都唔好博?mouth

回覆:P.Six 的帖子

剛開完家長會,南區英中學額根本不夠派比band one 生。 即band one 生都要後退選band two,你自己考慮下如何自決~

Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

噢!

正常上星期未老師有全級排名舉例X學校全級百五人約50%B130%B2其如B3不過南区祗有一間小學過50%係B1老师有無講三次呈分後排名小朋友係B幾先仲有南区女仔祗有聖心同半間聖呂後B1

老師是按3次呈分後話小女屬B1c - B2a的邊緣人

有語言微調,浸呂都有開英文班,唔好咁灰心!

回復 常樂 的帖子

明白,謝謝!

其實浸呂係幾好,自行選边兩間,早前自行老師有無比意見?想知全級人數同6年级第一次考全級名次。

‹ 上一主題|下一主題