用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人會放棄碧濤樂基嘅PN offer呢?
go

有冇人會放棄碧濤樂基嘅PN offer呢? [複製鏈接]

我仍然有一絲希望, 阿女有機會入到呢間學校, 我要繼續等……

2    0    0    0

回覆:有冇人會放棄碧濤樂基嘅PN offer呢?

我會放。。加油

回復 cherrybb2011 的帖子

請問你放既係AM/PM, Int'l or Anglo Chinese, N or K1 offer呢?

我諗要到5月尾, 等其他更好先會有機, 以前都會諗去sc, kv, 但以今年派位成績, 都唔會差過 sc, kv, km, 放o既位....就更少....

回覆:有冇人會放棄碧濤樂基嘅PN offer呢?

Int'l pm PN

回覆:acepno 的帖子

我都想死心, 但真係死唔到呀

回復 mimwing 的帖子

請問「成績」係點?

fionacat 發表於 13-4-22 12:04
回復 mimwing 的帖子

請問「成績」係點?

學校入面有張貼! 要考既學校:
40% 入名私or 直資,(4% 英華,4% DGJS, 4% 陳守仁,3%CKY,培橋8%,WKF 6% ,KYS 2%, 九龍塘宣小2%,其餘各1% 入:st Paul's boys, DBD, st margarets ,音小,啟基,st joe,真光,啟思等等);
30% 入一線津小(15% 培基,10%呂小,and st mary's, maryknoll, Marymount , DPS,協恩),
30% 入沙田普通津小eg 沙田官小、主風、保良局蕭小等

Thats why I choose HKPS(Ascot)!

引用:我死心了......

原帖由 acepno 於 13-04-22 發表
我死心了......
死心 x 2

明明PN Waiting 有成村人都收唔哂,但走去in rejected~ 點解呢???

(報喜區) 有人話無去briefing~ 但收到offer?! 咁即係當初估計唔出席briefing就代表自動放棄嘅想法係錯ga~

我當然仲係想有offer~  但係真係受唔到希望越大,失望越大嘅打擊lu

引用:Quote:原帖由+acepno+於+13-04-22+發表我死

原帖由 Don_Don 於 13-04-22 發表
死心 x 2
Rejected 可以再in 是K1, 可能K1冇咁多人報嘛!

回復 acepno 的帖子

明白~ 除非入最心儀的學校,,,,如果唔係~ 我都寧願近近地~

我一早放左 Good Time & 大埔英藝
剛剛放埋(帝堡城)啟思,,,,,
而家得番catiline AM offer....唯有讀lor~
好後悔報得咁少間 早知大包圍喇~  
Catiline未收大訂ar,,,我估5月頭喇~ 到時應該會有人放位ga~ 如果有興趣, 不如打電話去問下喇~ 加油!!!

tigerbaby0505 發表於 13-4-22 14:58
Rejected 可以再in 是K1, 可能K1冇咁多人報嘛!
另一個post, 有人提及過~ 有PN rejected 可以再in~

我想問學費around 4k, 但係咪有好多課外活動要join架?一個月平均要預幾多錢學費連興趣班. Thanks!

rejected 再in 可能係有阿哥家姐成績唔錯先再call in,
我小朋友 in o既時候係全部識晒, 都係waiting,..現在開新校先有offer..
我諗佢地選B都好認真, 唔想新校做壞個勢.. 同st catherine 開紅磡分校時類似..

引用:我想問學費around+4k,+但係咪有好多課外活

引用:+本帖最後由+Don_Don+於+13-4-22+16:08+編

回覆:mimwing 的帖子

知唔知st.cat 海濱南岸分校開左幾耐?

‹ 上一主題|下一主題