用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 K1新生收到入學登記信
樓主: yvonne143
go

K1新生收到入學登記信 [複製鏈接]

回覆:chengchan 的帖子

唔知大家記唔記得報名時由於學校的報名表只需填回郵地址標櫼,没有要求回郵信封,响现场要求家長多付30大元由校方安排回郵信封及郵票。唔知係咪呢樣嘢令到今次有頗多人收唔引RHS的信!因为有冇俾到回郵信封及郵票只有校方才知道。其他學校都冇寄失的情况……

回覆:yvonne143 的帖子

刚打电话到RHS,秘書姐姐話K1信分咗三批寄出,最后一批今天才寄出。如本週收不到信下週可再致电问。其实我共打过兩次电话到學校问新生註册事宜,每次聽电话的職員態度都好好,冇令我有不愉快的经历。只是收不到取碌信時打咗好耐拍都冇人聽,在註册當日上午才打到电话,知道獲取碌就飛的上去,差点来不及。所以覺得好好彩!

今日仲未收到,有無人同我樣仲未收到呢?會唔會係校方提供嘅回郵信封漏左貼郵票呢?

waiting入是否一定是pm?

回覆:km_chung 的帖子

唔知道.请问你是否K1waiting 都收到信了?

Yvonne143, in case if you really cannot get the letter, you can go straight to the school on the registration day with your cheque and deposit receipt. You can then fill in the enrollment form and submit.

‹ 上一主題|下一主題