用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 劍鳴同約克你地會讀邊間?
go

劍鳴同約克你地會讀邊間? [複製鏈接]

同上

0    0    0    0

回覆:劍鳴同約克你地會讀邊間?

我個仔得呢2間 offer,我揀KM,因為始終 reputation好好多,學費 reasonable,唯一令我有hesitate既地方係KM唔係直升K1.

醒目開學勳章 貢獻勳章

相對上,york易入好多,真係touchwood升唔到k1,轉去york都唔難!

cindy1980    發表於 13-4-18 17:12
恐龍家

引用:相對上,york易入好多,真係touchwood升唔

原帖由 小曳人 於 13-04-18 發表
相對上,york易入好多,真係touchwood升唔到k1,轉去york都唔難!
絕對同意! 但我都有諗過如果不能夠係km直升,要再係York考k1,會唔會睇番你之前退位過,所以唔會再收k1呢?

回覆:karkarlamlam 的帖子

Of course KM.

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 sweethun 的帖子

其實york 9月都俾哂留位費,km 10月尾先出k1 結果,個個都同步搵學校
york唔收咪去讀sc kv囉!

恐龍家

回復 小曳人 的帖子

我冇信心阿仔會比SC同KV收呢...請問幾時又開始報K1呢? 我呢D新手媽媽咩都唔知,PN都係人地提我先知時候去報咋

醒目開學勳章 貢獻勳章

咁你唔駛太過擔心喎~
我大仔有 both offer
細仔sc時粒聲唔出 (衰咗) ,但花咗幾日同佢特訓,kv時肯講嘢,就收!
其實km d小朋友好多都有呢兩間offer,真係唔駛太擔心!

恐龍家

小曳人 發表於 13-4-19 09:02

咁你唔駛太過擔心喎~
如果可以直升,我都寧願留低.
可以請教點樣特訓呢? 我個仔好多野都識,最衰係睇心情, 鍾意就答就做,唔鍾意就乜都聽唔到咁,激死!已經帶佢上唔同PLAYGROUP,唉..唔知點去PREPARE K1 INTERVIEW. 其實大多數學校係幾時開始申請K1呢?
多謝指教

小曳人  for K1 application.  發表於 13-4-19 17:32
小曳人  starting from Aug, keep checking here  發表於 13-4-19 17:32

醒目開學勳章 貢獻勳章

我地搵咗d朋友,上屋企或者去公園,同小朋友傾計,鼓勵佢唱歌,咁啱兩間時間係一早一後,中間有幾日時間俾我地約到朋友見面,不停引佢講嘢,答問題!最緊要係唱歌!其實兩次都係花咗一個鐘左右,但睇得出如果有人氹佢,佢開始肯開金口!

雖然平時都有帶佢見陌生人,但多數都唔會傾好耐,所以搵個陌生人氹佢講嘢,等佢習慣同人有問有答!

恐龍家

小曳人 發表於 13-4-19 17:26

我地搵咗d朋友,上屋企或者去公園,同小朋友傾計,鼓勵佢唱歌,咁啱兩間時間係一早 ...
oh sorry, 我原來miss左你個REPLY,等我問完又問添多謝你SHARE你既方法,等我再帶多D佢見唔同既人先. 我個仔好奇怪,見到O岩FEEL既人就笑哂口對住人; 見到冇FEEL既人,人地同佢HI聲,佢就已經大叫...所以上次去St cat 2nd in時,個老師一問佢野佢就大嗌; 相反係KM,見到個老師笑哂口,有問有答,比佢吹脹!
我個仔仲要對音樂唔大反應,想像唔到佢會肯唱歌,如果間間K1都考唱歌,都相信死硬

小曳人  好有性格喎!但人係會變架嘛!努力呀~  發表於 13-4-19 22:27
‹ 上一主題|下一主題