用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無JM收到德福幼稚園的訂校服信?
go

請問有無JM收到德福幼稚園的訂校服信? [複製鏈接]

請問有無JM收到德福幼稚園的訂校服信?
   0    0    0    0
Nok Nok:gdbye

回覆:請問有無JM收到德福幼稚園的訂校服信

未收到

昨晚收到了,4月20號返學校度校服及交錢訂購用品

回覆:請問有無JM收到德福幼稚園的訂校服信?

我有夏季男仔校服及運動服,只穿過三個月,有意購,可pm我

回覆:請問有無JM收到德福幼稚園的訂校服信?

Size 適合pn至k1

mavis625 發表於 13-4-15 08:29
昨晚收到了,4月20號返學校度校服及交錢訂購用品
我都有IN1 class 男孩2碼衫、冬季夏季、校服、體育服喎!有意請pm.

cclemon2009 發表於 13-4-15 09:07
我有夏季男仔校服及運動服,只穿過三個月,有意購,可pm我
hello, 我想問德福的小朋友返到學校需要換室內鞋嗎?另外,你覺得學校環境如何? 老師用心照顧學生嗎?小朋喜歡上學嗎?小朋能學到知識嗎?
德福可取之處是甚麼? 有那方面需要改善?
謝謝你!

回覆:小諾諾 的帖子

有冇人會放位?

引用:Quote:cclemon2009+發表於+13-4-15+09:07+

原帖由 萬能太 於 13-04-17 發表
hello, 我想問德福的小朋友返到學校需要換室內鞋嗎?另外,你覺得學校環境如何? 老師用心照顧學生嗎?小朋 ...
我囝囝由育嬰院升pn,讀左三個月轉校,不過在德福都有一年多,老師好好,有愛心,會打電話比我交待囝囝情況,train 自理能力好好,姨姨都好有愛心,Net 都好好,係環境舊少少,相比我轉校後另一pn,照料小朋友方面上,德福更好!
另外,小朋友考k1時都有吾錯offer

萬能太  Thank you!  發表於 13-4-19 14:54

回覆:cclemon2009 的帖子

Cclemon2009, do u mind to tell is ur baby in international class or local class? 育嬰wait 左幾耐?

引用:Quote:原帖由+萬能太+於+13-04-17+發表hell

原帖由 cclemon2009 於 13-04-17 發表
我囝囝由育嬰院升pn,讀左三個月轉校,不過在德福都有一年多,老師好好,有愛心,會打電話比我交待囝囝情況 ...
點解讀三個月就轉校?

I will release pn international class!

crystal894 發表於 13-4-18 22:13
I will release pn international class!
我仲同阿囡諗緊讀邊間,你release德福,會讀邊間呢?

會讀St cat !其實德福國際語境好好,班主任一普通話一net ,老師亦好有愛心!國際班只得一班廿幾人,都好難考,不過幸運地考到St Cat, 當然會揀St Cat了 !

引用:Cclemon2009,+do+u+mind+to+tell+is+ur+bab

原帖由 東東公主 於 13-04-18 發表
Cclemon2009, do u mind to tell is ur baby in international class or local class? 育嬰wait 左幾耐?

...
2009入form,當年大緊肚,2011年入讀育嬰院,然後升本地班

引用:Quote:原帖由+cclemon2009+於+13-04-17+發

原帖由 buzz1234 於 13-04-18 發表
點解讀三個月就轉校?
因為囝囝夠兩歲就要由育嬰班升pn班,當時五月,讀三個月就放暑假,然後轉去另一九龍塘幼稚園讀pn,今年九月將轉另一幼稚園讀k1。

crystal894 發表於 13-4-19 12:29
會讀St cat !其實德福國際語境好好,班主任一普通話一net ,老師亦好有愛心!國際班只得一班廿幾人,都好 ...
好叻呢!
我而家手上有德福(本地)同綠茵,都未諗掂

我囡囡現讀德福pn全日班,非常好,老師非常盡責有愛心,入讀後進步不少,而且考K1亦有不錯的成績。

如果我唔係考到St Cat, 一定讀德福!我囝囝喺德福一星期上兩堂英文playgroup, 個Net 好有耐性同愛心!亦觀察到其他小朋友上堂情況,啲老師真係好好!雖然人人都話舊,但個校園咁大,除九龍塘無乜幼稚園有咁大校舍,課室又大,小朋友有好多時間室外上課!呢個係德福優點!

secretrose  校舍係舊但有戶外空間這個我最LIKE, 此外, 我見佢地最近翻新戶外個場地...  發表於 13-5-9 13:19

引用:Quote:crystal894+發表於+13-4-19+12:29+會

原帖由 萬能太 於 13-04-19 發表
好叻呢!
我而家手上有德福(本地)同綠茵,都未諗掂
我囝囝好彩咋!interview 有問有答唔怕羞!你住邊度?會考慮兩間路程嗎?

‹ 上一主題|下一主題