用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟愛德小學 有冇家長可以分享下學校近況
樓主: babeBBDoll
go

有冇家長可以分享下學校近況 [複製鏈接]

貢獻勳章

回覆:有冇家長可以分享下學校近況

有關找尋褓姆車服務或組成路線的話題,請貼於"徵保母車"
http://forum.edu-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=717

假如情況未有改善,會將主題關上。多謝合作。

保母車可以搵家教會幫手,多數學生系家長接送,住同區

請問多新移民學生嗎?因为附近己重建,原區居民很多己遷走。

我想問我得15分,如甲1填誇區無宗教學校,甲2填愛德,乙1填愛德,到時抽唔中,有冇機會扣門?甘填有冇問題?

15分就應該實無機會,係睇你乙1好唔好彩抽到。
呢間學校睇成績,我有朋友填佢1-1-1叩門都無得interview,有人揀愛德好後,但又有得in。

引用:15分就應該實無機會,係睇你乙1好唔好彩抽

原帖由 elaine8168 於 13-10-30 發表
15分就應該實無機會,係睇你乙1好唔好彩抽到。
呢間學校睇成績,我有朋友填佢1-1-1叩門都無得interview,有 ...
對呀,我估甲部放第一一定冇機會,不如搏下d冇宗教學校

回復 ivypooh 的帖子

我1-1-1,最後囝囝叩門收佐。亦有朋友第一輪已被其他學校录取後,六月再去愛德叩門,都有得面試,另好多1-1-1的同學連面試機會都無。最重要看小朋友成績和家長的心態。

引用:回復+ivypooh+的帖子 我1-1-1,最後囝囝叩

原帖由 momobbli 於 13-11-15 發表

我1-1-1,最後囝囝叩門收佐。亦有朋友第一輪已被其他學校录取後,六月再去愛德叩門, ...
即唔太關111問題,甘你地小朋友係邊間幼稚園,thanks

momobbli 發表於 13-11-15 18:19

我1-1-1,最後囝囝叩門收佐。亦有朋友第一輪已被其他學校录取後,六月再去愛德叩門, ...
請問連111都無機會叩門,咁點樣比小朋友成績和家長的心態比學校睇?

回覆:yuenedmund 的帖子

試下做好份portfolio 和 letter.

回覆 momobbli 的帖子

做好份portfolio,唔關邊間幼稚園事

回覆 yuenedmund 的帖子

portfolio的成績好才有機會面試,仲要面試家長。

引用:回覆+yuenedmund+的帖子 portfolio的成績

原帖由 momobbli 於 13-11-19 發表
回覆 yuenedmund 的帖子

portfolio的成績好才有機會面試,仲要面試家長。
但幼稚園有成績表?

回覆:kvc 的帖子

點會30-32人一班?2013派位結果有142,平均都35.5/ 班!

引用:點會30-32人一班?2013派位結果有142,平均

原帖由 lauyy 於 13-11-21 發表
點會30-32人一班?2013派位結果有142,平均都35.5/ 班!
現在小一,二年班己改為小班制,平均32人一班。

‹ 上一主題|下一主題