用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳梁省德中英文幼稚園 好唔好?有無朋友知呀? ...
go

將軍澳梁省德中英文幼稚園 好唔好?有無朋友知呀? [複製鏈接]

去左學校interview印象幾好 上午同全日班分別只收15人 小班好吸引!
有無媽媽知道?

1    0    0    0

回覆:Happy+Smartbaby 的帖子

有無媽媽知道呀?上網查好壞參半

我都想知, in 完印象唔差,想知多D。

回覆:Tora 的帖子

你阿B仲報左邊間?幾大?
阿仔暫時有常寧綠茵同比諾offer,而家20個月大但講野比較慢,所以想pn俾佢讀母語為主的學校

回覆:將軍澳梁省德中英文幼稚園 好唔好

我B最近先報咗七間, 好多都因為細仔冇得in,要等大仔放棄個位先有機會。所以暫時得梁省德offer, 聽校長講, 出年會轉辦學團體神召會,係咪仲好D呢?!

你幾號in家?已經有offer啦?
細仔真係蝕底D
上網search神召會2010已經開始接手梁省德的學校,好似係因為後者財政困難。所以我估應該好多過壞。
咁媽媽你心儀邊間KG?

我星期六in, 你呢?
我想播道茵怡, 校長叫我等14 N1 or K1, 但我想早D比佢返學。
對細仔好唔公平。。:

13/4?? 咁快收到信啦? 我阿B係6/4in 可能落弟啦

回覆:littlestar_2009 的帖子

Little star 可唔可以講下奌解差?

回覆:littlestar_2009 的帖子

我都想知邊方面差?

引用:差

原帖由 littlestar_2009 於 13-04-17 發表
Little star 可唔可以講下奌解差?

Tora 你最終有無俾到留位費?

little star...你有小朋友係呢間讀??
我個仔由N班讀到畢業都好好,上至校長,下至嬸嬸都好有愛心喎
我諗你講個D好個別例子ja....

引用:little+star...你有小朋友係呢間讀??我個仔

原帖由 sweet_mummy 於 13-04-24 發表
little star...你有小朋友係呢間讀??
我個仔由N班讀到畢業都好好,上至校長,下至嬸嬸都好有愛心喎
我諗你 ...
Sweet mummy 好開心聽到你咁講呀!你仔仔幾時畢業架?學校課程深嗎功課多嗎?兩歲班係咪有外藉華人教英文?  
因為仲有D心大心細,希望你可以分享下,thanks!

回復 Happy+Smartbaby 的帖子

我個大仔今年讀小一,學校有外籍華人老師,一個星期有二堂英文,仲有一堂phonics 係下晏上,唔洗錢,有堂上都幾好,上到小學英文都無問題

回覆:將軍澳梁省德中英文幼稚園 好唔好

hi楼主,我想問下,你知唔知基博和循道衞理好唔好?今年我要幫囡囡報幼稚園,我已經上網揾資料,但將軍澳區唔多選擇。

引用:回復+Happy+Smartbaby+的帖子 我個大仔今

原帖由 sweet_mummy 於 13-04-26 發表

我個大仔今年讀小一,學校有外籍華人老師,一個星期有二堂英文,仲有一堂pho ...
兩歳班係咪一個星期都有二堂英文?有一堂phonics 咁好!

引用:hi楼主,我想問下,你知唔知基博和循道衞理

原帖由 maycmay 於 13-04-26 發表
hi楼主,我想問下,你知唔知基博和循道衞理好唔好?今年我要幫囡囡報幼稚園,我已經上網揾資料,但將軍澳區 ...
其實我都唔熟TKO區,循道係咪尚德果間?好似唔兩歳班

係呀﹗我個仔2歲時都有兩堂英文。
‹ 上一主題|下一主題