用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 drm邱x傑老師
go

drm邱x傑老師 [複製鏈接]

請問有無人參加過邱x傑老師果間鋼琴教室?
有無家長可比啲意見?

1    0    1    0

回覆:Honeymum 的帖子

我之前上網睇過,好似評語麻麻,而且學費都貴.

回覆:drm邱x傑老師

謝謝!
請問仲有無人有資料呀?

he is just a business man,  spent a lot on advertisement.

我小朋友上過,但Yau Sir 總似是迴避在家長面前彈奏,所以未見過他露一手

只上過兩個月不太喜歡,主要感覺不踏實,他鼓吹的是未學行先學跑的教法,我怕女蹤然考到了高級亦長遠欠缺良好基礎,所以停了

回覆:Tiffany_Mom 的帖子

算吧啦!世上不會有從未演奏過的鋼琴家。

引用:請問有無人參加過邱x傑老師果間鋼琴教室?

原帖由 Honeymum 於 13-04-10 發表
請問有無人參加過邱x傑老師果間鋼琴教室?
有無家長可比啲意見?
教到個小朋友(佢嘅代言人)不倫不類,好機械人,商業味濃厚!非正統教法,學壞手勢,算了罷!免誤人子弟!

jandtfamily 發表於 13-6-2 00:45
教到個小朋友(佢嘅代言人)不倫不類,好機械人,商業味濃厚!非正統教法,學壞手勢,算了罷!免誤人子弟!

...
如果佢個代言人咁嘅 quali 去考APA 你估會唔會收?

That is an interesting and good question
Music is my Life, my Love, my Everything,

jellomama 發表於 13-6-3 00:22
如果佢個代言人咁嘅 quali 去考APA 你估會唔會收?
我相信佢唔會比佢考APA

回覆:radioma 的帖子

佢自己去考APA過隱D!

佢個代言人已經位已上, 被邀請去左世界各地演出, 仲同你地揼石仔考APA咩,咁根本扼殺左其他小朋友既機會。

佢位代言人果種"好有台型好勁地飛砂走石"的演奏法,
另人想起某位知名鋼琴家前輩... ...
真係一代新人"勝"舊人...
佩服,佩服....
Music is my Life, my Love, my Everything,

回復 Tiffany_Mom 的帖子

咁我想問佢收幾錢學費呢又?

回覆:blackmamba24 的帖子

大家細心一聽下,個代言人其實彈得好粗,甩皮甩骨。

viv-viv  飛砂走石,甩皮甩骨,都係一樣啦,總之單靠“台型”,唔實在啦。。。。  發表於 13-6-8 13:52

娛樂性 vs 真正表演藝術
可能人地追求前者

引用:娛樂性+vs+真正表演藝術 可能人地追求前者 +

原帖由 titibaby 於 13-06-08 發表
娛樂性 vs 真正表演藝術
可能人地追求前者
扮演奏家!當娛樂性節目做OK嘅!如果揾佢學就恐怕..............後果自負喇!

去年看到和聽到的是孩子的天真和自然流露!
他自己本身的天份無可置疑!練琴的專注力亦毫不懷疑。
將來能去到那一層次,還望伯樂不要擦身而過.....祝福!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回覆:bebebe12345 的帖子

數年前在琴行遇見王琦,已覺他彈琴熱力四射,觸鍵細膩。相反李X璁只著重浮誇的視覺效果,不講究音樂的細緻部份,儘管有天份,若不馬上尋找名師回到正道, 將來難成大器。

唉!若是失落二年JE的王琦、我在等待他能成功轉老師!
更有所期待的是今年JE彈Danzas Argentinas因超時被取消資格的男孩。
還有一位徘徊中的迪迪.....心疼但仍抱極大的期待。
至於那位小朋友、還看他的父母......機會還是在他那一方、
能到那一層次、在乎其父母的取決和際遇的把握。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345
‹ 上一主題|下一主題