用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村K1 vs 學之園(LP)pn
go

又一村K1 vs 學之園(LP)pn [複製鏈接]

女女2010年12月尾可做超大女或者超細女,兩間都係pm offer, 家住將軍澳,頭痛中,請大家比意見thanks!

0    0    0    0

學之園pn,近屋企校,慳車程和車費,下年可以超大B身份考龍校,如繼續留學之園可優先㨂k1的上午班
進可攻退可守

回覆:又一村K1 vs 學之園(LP)pn

我都有類似情況,st nic 全巴倫K1 vs 學之園LP pn, 十月尾B,家住tko, 兩個都am offer, 應怎揀?

引用:學之園pn,近屋企校,慳車程和車費,下年可以

原帖由 ME1227 於 13-04-08 發表
學之園pn,近屋企校,慳車程和車費,下年可以超大B身份考龍校,如繼續留學之園可優先㨂k1的上午班
進可攻退可守 ...
Thank you!

回復 immama 的帖子

boy or girl?

囝囝

10月小朋友,我會俾佢試K1先

多謝你意見!

學之園n升k1,家長可填想入am 定pm, 但唔一定安排到。我朋友仔仔讀n 班am, 但今年九月要讀pm, 學校話結果係由抽籤決定。

gloomy1115 發表於 13-4-8 18:33
女女2010年12月尾可做超大女或者超細女,兩間都係pm offer, 家住將軍澳,頭痛中,請大家比意見thanks!

...

如果你諗住考私小/直資就LH..如果你諗住津校(而己有世襲必入)可以選又一村.

唔洗諗 讀學之園啦

原因pm再講

引用:女女2010年12月尾可做超大女或者超細女,兩

原帖由 gloomy1115 於 13-04-08 發表

...
LH係抽纖決定K1架,仲要係上午班有優先,如你K1想讀英普,你幾大機會只可有pm offer! 英粵都要睇運氣!我朋友抽到3號都係pm offer, 所以你自己想清楚才決定!仲有LH下午班學生都比較活躍,睇你自己喜唔喜歡!你自己住TKO, 有机會下午去留意下d學生!我唔知又一村比唔到意見你!

引用:Quote:原帖由+gloomy1115+於+13-04-08+發表

原帖由 pekkle321 於 13-04-17 發表
LH係抽纖決定K1架,仲要係上午班有優先,如你K1想讀英普,你幾大機會只可有pm offer! 英粵都要睇運氣!我朋 ...
多謝你意見,我仲以為K1係全世界抽簽,原來係am優先!

pekkle321 發表於 13-4-17 10:35
LH係抽纖決定K1架,仲要係上午班有優先,如你K1想讀英普,你幾大機會只可有pm offer! 英粵都要睇運氣!我朋 ...
請問抽籤真的上午班優先嗎?這安排是否應用所有LH分校?還是只是應用於LH (日出康城)?知不知道其他也有如此安排?

回覆:NICOLE123 的帖子

Can u pm me ?因為我仔仔也會入讀,thanks for your sharing!

Can pm me as well?

NICOLE123 發表於 13-4-16 14:37
唔洗諗 讀學之園啦

原因pm再講
Please pm me as well, thanks a lot~~~

引用:Quote:NICOLE123+發表於+13-4-16+14:37+唔

原帖由 LittleButter 於 13-04-18 發表
Please pm me as well, thanks a lot~~~
Pls pm me as well

Can u pm me as well. My son will study LH. Thanks.

引用:+本帖最後由+NICOLE123+於+13-4-16+14:37+

原帖由 NICOLE123 於 13-04-16 發表

唔洗諗 讀學之園啦
Can u pm me too? My daughter will study LH.

‹ 上一主題|下一主題