用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Smart circle education 面試班
go

Smart circle education 面試班 [複製鏈接]

Smart circle education 面試班

係Facebook見到呢間機構, 入面有好多幼稚園取錄信, 好似好勁咁, 有無人試過得唔得?

9    0    0    0

我都見到! 都好想知係唔係真係咁勁!!

我都想知, 但係fb上寫一定要一星期兩堂, 唔target收2011年6月之後BB(講真, 6月之前嘅大B, 唔join 嬴面又大d啫)
$300/class, 1 week = $600, 1 month = $2400
唔肯定值唔值

唉! 連面試班都不收細b ...

本來唔想出聲,但係見Miss Yu俾人質疑就想澄清下,因為個d offer letter我有份提供架!樓主問個間係Miss Yu開既,以前佢係私人教,係ek我都介紹左俾好多人,so far都冇俾人鬧過,仲見有好多人有好offer!我大女由2嵗跟Miss Yu跟到而家,細妹舊年開始上堂,都有唔錯既offer, 值唔值就見人見志,但係Miss Yu真係好有心,幫左我好多,所以我好尊重佢架。

呢到有我幾年前既分享,認為我做"妹"既就無需理會

http://www.edu-kingdom.com/forum ... 3097&highlight=幼稚園面試班

一直Pm我想攞Miss Yu資料既自己上佢facebook睇啦,因為太多pm唔想逐個覆了

我今朝打去但係無人聽,除左佢facebook上面個電話,仲有無其他電話呢?

引用:本來唔想出聲,但係見Miss+Yu俾人質疑就想

原帖由 mosibaby 於 13-04-09 發表
本來唔想出聲,但係見Miss Yu俾人質疑就想澄清下,因為個d offer letter我有份提供架!樓主問個間係Miss Yu ...
兩年前我都是因為囡囡考n班全軍覆沒,在ek經Mosibaby 介紹找到Ms Yu 的,我個囡好慢熱好怕醜,和我們同屈的全部有一條龍的offer, 而我囡已是最差,也有九龍塘的幼稚園offer.
當時考第一個是九龍塘幼稚園的interview, 我出嚟直情眼濕濕,佢真係表現得好好,同n班interview 簡直係第二個人,我囡到而家仍然讀緊,因為她教導我囡尊注和思考,我認為對我女將來學習很有幫助。
值唔值得在乎你點睇!
仲有好多謝mosibaby當年介紹我,真係萬分感激

mosibaby  朋友:我已經驚俾版主懷疑做"妹",你仲大陣"妹"味過我,小心小心  發表於 13-4-11 23:06

宜家好似已经唔收生了~好奇怪啊,既然教得咁好点解会5收生呢??

回覆:Tambb 的帖子

可唔可以 pm 資料比我呀,我女又係好怕陌生, 謝謝

回覆:adatsui 的帖子

唔係唔收生,係已經full咗,我朋友11年b已經開咗班,我眼見啲小朋友考完k1都唔會走嘅,一路跟住佢到k3升小學,所以新一年相對根本開唔到咁多班,根本佢都唔愁冇人上,我身邊啲朋友見到我個女咁靜怕醜都考到,都會叫我介紹,剩係介紹來介紹去都夠哂。
大家都係精明的家長,如果真係冇用,你不會讓你的仔女跟足4年,啲錢掉落咸水海。

回覆:tuelovefei 的帖子

你上Facebook 就找到!

Hope not too late la

Tambb,  請教一下, 因為打去無人聽,我公司又係尖沙咀,所以昨天直接上去睇下,個到地方不大,但係好新浄,見到Miss Yu, 同佢傾左一陣,佢都好nice, 俾左不小意見係點樣揀一間適合的學校,同應該點樣訓練小朋友的專注力同服從性,我真係好想佢可以收我小女,但係佢話學位有限,仲要約見時間都爆晒,可能要過2個星期先可以安排,但係又驚到時無晒位,如果我直接帶埋個女上去俾佢見下唔知會唔會唔好呢?

唉! 連面試班都不收細b ... NOT FAIR!

咁啱見到有家長問,都忍唔住上黎講兩句,話我係媒既可以當無睇過。我都係經樓上熱心既家長幫手介紹找到Miss Yu的,當時亦都等了很久才可見面並上課,而且並非一開始由Miss Yu上的,又要有家長陪,所以我當時信心不大,抱住一試無妨的心態上堂,日子久了,真的見到小女的進步,由之前怕陌生人到現在逢人都叫,未走已經同人講bye bye,我地都好開心。雖然pn無好出名既學校收,但都叫有幾間offer,而且我女係九月細女,我都覺得算係咁。黎緊上堂準備獨立上課,因只上兩堂怕我囡未能適應,Miss Yu提出幫我囡補多一堂好讓她快點適應,真的感受到她以小朋友為中心,沒有只想著賺錢(她是免費幫我女補課的)。而且見我女未適應獨立上課,沒有急於加插其他小朋友插班,反而讓老師花多點時間在我女身上,真的令我很意外。老實說,我每次帶小女上堂都見到一些名幼學生到來上課,我想家長們都是精明消費者,考上名幼為何還繼續到來上課還是一定有原因吧!唯一美中不足是希望我女所有堂都由Miss Yu親自教授會更好。

回復 KOALASHAU 的帖子

我終於都帶左小女上去見Miss Yu, 但係Miss Yu話睇下有冇位遲d先通知我,咁即係收唔收呢?你個時係唔係都要等通知架?

回復 KOALASHAU 的帖子

KOALA SHAU: 囝囝5月開始會上堂,請問Miss Yu以前是否幼師?

Ms Yu 有無開小學面試班 ?

回復 Unclehippo 的帖子

我當時都要等左一至兩星期,之後我再催佢先可以安排到。因為一班得3-4個小朋友架咋。

各位,其實我只係分享自己既經歷,我都係同MISS YU傾過點教小朋友,佢比左好多意見我,我覺得佢真係OK所以先JOIN,而之後又見到小女有進步,所以先分享一下。我唔知佢之前做咩,亦都唔知佢有無小學面試班架,唔好意思,幫唔到你地,請諒!
‹ 上一主題|下一主題