用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 我想幫個仔報英國暑期班, 唔要學英文的班. ...
go

我想幫個仔報英國暑期班, 唔要學英文的班. [複製鏈接]

各位高人, 前輩:
我個仔有意想到英國讀書, 我未決定, 所以我想今年幫個仔報英國暑期班. 目的:
給他嘗試親自體驗英國的學校生活, or寄宿生活. 在決定出國時做好準備, 亦希望他了解多d英國學校的學習, 而不是只聽取名校的口卑.
我想選的學校要有課堂,
一定唔要學英文的暑期班.

其實我唔知有冇, 我亦唔知點搵, 所以請各位給意見. THANKS.
   6    0    0    0

回復 wmt 的帖子

What's his age?
If he is in secondary school, you can check the summer programs of some universities, like IC, Warwick etc. diverse programs.
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

hi ANChan59
係我呀! F2.
咩係IC?
如果university diverse course. 係唔系比f6,f7的学生參加?

回覆:wmt 的帖子

Imperial College. They have programs from 11 onwards as I know a girl from BPS joint the program at the age of 11, 4 years ago.

What I mean diverse can be Maths, business, biotech, robotic etc.  Check out universities, you may find something interesting.

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆:sancheng138 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:sancheng138 的帖子

回覆:我想幫個仔報英國暑期班, 唔要學英文的班.

You should consider those sport camp.

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

Camp Beaumont

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 有意者請自行 PM 會員查詢, 切勿在版面留下沒有讀取性之文章 e..g Pls check PM / Pls PM me etc.

如經勸喻後情況仍沒有改善, 管理員會關閉此帖, 敬請注意!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

看你想係體驗英國寄宿學校,體驗生活,還是要讀書?

如果英國寄宿,可以找uk2learn, 他們住寄宿學校,一半學英文,一半和本地學生玩,不錯,樂之優兒可以安排申請報讀,最主要,媽媽都可以一齊去 (媽媽可以上英文,加有excrusion)

如果想體驗英國大學生活,有一家叫 leox 係牛津大學,標榜自己大學學生或者博士生教,有英文,和一個教你如何報讀英國大學和ucas 班,比16歲以上

如果想試讀英國gcse 或者 a-level 有意見叫 etherton 轉搞pre-gcse pre a-level 班,所以你可以問一問
以上只是我的意見,自己以前有報過讀英國,瑞士,日本的暑期課程

‹ 上一主題|下一主題