用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 請問25分有無機會入到軒尼詩官立小學
go

請問25分有無機會入到軒尼詩官立小學 [複製鏈接]

如題

1    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

軒官無宗教又無社團, 25分點計

回覆:請問25分有無機會入到軒尼詩官立小學

唔好意思,我係新手唔知有無計錯,如果父或母是該校的畢業生是否有25分定20分?

醒目開學勳章 王國長老

http://www.chsc.hk/psp2012/psp_content5.php?lang_id=2
係20分, 要抽, 機會一半半, 因為太多必收生

小朋友係首名子女5分+適齡兒童10分+父母係該校畢業生10分,咁係咪應該計25分

引用:+http://www.chsc.hk/psp2012/psp_content5

原帖由 Charlotte_mom 於 13-04-02 發表
http://www.chsc.hk/psp2012/psp_content5.php?lang_id=2
係20分, 要抽, 機會一半半, 因為太多必收生 ...
版主,必收生不影響計分收生的名額

親子童讀樂

引用:小朋友係首名子女5分+適齡兒童10分+父母係

原帖由 koeyfong 於 13-04-02 發表
小朋友係首名子女5分+適齡兒童10分+父母係該校畢業生10分,咁係咪應該計25分

...
父母是舊生,就不能計首名子女的5分。所以是20分

入舊生會成為委員,加多5分,既可達25分。

:-) waiwai

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+13-04-02+

原帖由 MC1128 於 13-04-02 發表
版主,必收生不影響計分收生的名額
真係?個網頁寫甲部30%用吾晒, 學校可按計分方法(乙部)分配。咁如果30%用盡,雖然吾會take up 計分果20%,但會令計分入的乙部申請難左,我理解無錯?

MC1128  你啱,但好多人誤會必收生多,便佔了計分收生的名額,事實上不是;若必收生有名額剩的學校,我估計分收生的激烈程度不會高  發表於 13-4-3 09:38

回復 wendywaiwai 的帖子

入會就可以加 5 分 ? 咁不是個個舊生都可以加 ?

引用:入舊生會成為委員,加多5分,既可達25分。 +

原帖由 wendywaiwai 於 13-04-03 發表
入舊生會成為委員,加多5分,既可達25分。
真係未聽過喎!

打去問過唔會加分!

‹ 上一主題|下一主題