用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Academic Asia
樓主: appleyummy
go

Academic Asia [複製鏈接]

我都找過AA是由Ada負責,一樣永遠都是我找她,問有關學校資料都是要等,遲遲不回應,或者我仔仔成績一般所以就不太理會,就算經他們考到學校,也沒有call我們都是經email 通知,感覺非常差。

RDC    發表於 13-5-23 19:31

回覆:miffy3005 的帖子

Can I have the full name of the agent n phone no pls!

回覆:Academic Asia

係!絶對認同!從未用電話通知過我,只收email!態度傲慢!

B-E-A-T-R-I-X

回覆:miffy3005 的帖子

agree!  中環 dolphin好好,細agent 跟得好足,兩姊妹做主持人好nice, 佢地全英既學校都做

做人至緊要開開心心 :-D

回復 puibb 的帖子

是呀!
林太跟得好好!

引用:我之前都有見過學聯同AA,+真係冇好感,+學聯

原帖由 alee810 於 13-04-03 發表
我之前都有見過學聯同AA, 真係冇好感, 學聯個agent 從來唔會主動覆電話, 最後經朋友介紹揾左一個one ...
Can you pm the one man bank info. to me pls?

回復 appleyummy 的帖子

Hi appleyummy,
please check PM, ^^

引用:回復+appleyummy+的帖子 Hi+appleyummy,+p

原帖由 alee810 於 13-05-22 發表
回復 appleyummy 的帖子

Hi appleyummy,
可否都pm你個agency資料比我?

回復 alee810 的帖子

alee810,Would you please also pm the tel. no. of the one man agent to me? Thanks!

引用:agree!++中環+dolphin好好,細agent+跟得好

原帖由 puibb 於 13-05-11 發表
agree!  中環 dolphin好好,細agent 跟得好足,兩姊妹做主持人好nice, 佢地全英既學校都做

...
Can you pm me, thx

醒目開學勳章

我聽聞過, 有朋友起先都係揾好大嗰間agent, 而我朋友自己已有心儀目標中學, 只係想經哩間大agent去辦手續, 但哩間大agent成日托詞話佢小朋友成績唔夠, 考唔入的, 俾埋晒其他學校佢睇, 後尾朋友同人傾開, 先知佢心儀嗰間英國中學係唔會俾佣agent的, 即係agent會白做, 所以哩間大agent係唔會幫佢搞的.

朋友即轉agent, 就係中環嗰間dolphin(原來哩度都有會員經佢哋, 我自己小朋友都係經佢哋搞出國), dolphin即幫佢申請, 結果小朋友成功入讀Lower Sixth, 邊個話小朋友成績唔夠? 大agent根本係冇錢賺唔想做罷了, 之前我唔知原來有啲名校係唔俾佣agent, dolphin亦從來冇話俾我聽, 原來佢幫我搞係白做, 我都係聽到哩件事先知dolphin白做都肯, 仲要係跟得好貼, 好好, 有咩問題打去問都會解釋得好詳盡, 而白做哩間仲要係佢推薦俾我o既學校裏面其中一間, 我覺得佢哋真係會跟小朋友成績嚟幫小朋友揾學校.
[img][/img]

如果有心儀學校,最簡單是send email 去學校,比斉你成績及介紹你對學校的誠意入讀,再問HK agent 是那間follow or 直接申請。學校一定會覆你。

回復 NLai 的帖子

NLai, 可以給Dolphin的資料我嗎?Thanks

引用:我聽聞過,+有朋友起先都係揾好大嗰間agent,

原帖由 DoReMi媽媽 於 13-06-02 發表
我聽聞過, 有朋友起先都係揾好大嗰間agent, 而我朋友自己已有心儀目標中學, 只係想經哩間大agent去辦手續,  ...
yes, 我自己當年出國都係搵dolphin,真係咩學校都比我選。兩姐妹同個鬼婆老板都跟得好好,不過鬼婆返左uk 嘆世界lo.

Dear all parents,

Please help....  AA & Dolphin are not for UK Universities.  Would anyone know which agent(s) is(are) good for applying UK U, many thanks!!!

CPU1995 發表於 13-4-3 09:50
2個仔考到的學校都是經AA,  經AA考到的學校排名幾好,間間由十幾至一百以內,但AA最多比你考4間,其餘的由 ...
Hi CPU1995,

細仔已準備或已去了英國升學? 選擇了哪間呢?可否分享一吓

回覆:Academic Asia

Anyone who know IDP Education Pty Ltd? Any comments??

醒目開學勳章

DoReMi媽媽 發表於 13-6-2 14:24
我聽聞過, 有朋友起先都係揾好大嗰間agent, 而我朋友自己已有心儀目標中學, 只係想經哩間大agent去辦手續,  ...
Hi! 可以話我知Dolphin的全名嗎?

The agent will only tell you the data from the fact sheet.
I visited the schools and interviewed the headmasters before making the decision.
I will also consider the environment, say the people and facilities in the town.  Safety is also important.

請問可以給我 DOLPHIN 的資料嗎? 謝謝
‹ 上一主題|下一主題