用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣恩博
樓主: 貓貓cat
go

荃灣恩博 [複製鏈接]

揀思博唔係首選心水....但因為真係細b 好蝕底....我地有得選擇不多....有得讀, 又支付到咪讀住先囉, 唔係話真係勁愛此校....k班我都會走人架啦, 思博只係我地細b的一個踏腳石, 總好過係家中對住個麻煩癈人(姐姐).

C蓓媽 發表於 13-4-11 12:23
揀思博唔係首選心水....但因為真係細b 好蝕底....我地有得選擇不多....有得讀, 又支付到咪讀住先囉, 唔係話 ...

同你一樣想法,如唔報我小朋友就要對住工人姐姐,家下如果收左我諗住炒鬼左佢

引用:Quote:C蓓媽+發表於+13-4-11+12:23+揀思博

原帖由 kitty8088 於 13-04-11 發表
同你一樣想法,如唔報我小朋友就要對住工人姐姐,家下如果收左我諗住炒鬼左佢 ...
哈哈,甘嚴重要炒埋位姐姐呀,我而家呢位姐姐9月走勒,我都煩緊下個姐姐會點,又要煩工人,又要煩搵學校,真係人都巔

我依家個姐姐錫同肯教我個仔, 可惜佢八月完約就會走要返印尼結婚, 黎緊新的工人唔知會點, 所以都希望有學校收我個仔起碼有幾個鐘可以學下野,或者最低限度過下群體生活.

其實我去面試時見過個西人老師, 佢都有同我個仔玩, 但感覺佢唔似係好真心鍾意小朋友, 反而係工作需要佢做所以咁做, 不過態度係友善GE

貓貓cat 發表於 13-4-11 16:59
哈哈,甘嚴重要炒埋位姐姐呀,我而家呢位姐姐9月走勒,我都煩緊下個姐姐會點,又要煩工人,又要煩搵學校, ...

佢呀,衰到死,又懶,成日等我地兩公婆唔係度之後,將我個囝放落網床,佢就入房煲電話粥,
所以我要亞囝入N班,對住個工人就死得的了

kitty8088 發表於 13-4-12 00:00
佢呀,衰到死,又懶,成日等我地兩公婆唔係度之後,將我個囝放落網床,佢就入房煲電話粥,
所以我要亞囝入N班,對 ...

我估呢個都係每個姐姐的幣病, 我個件都係成日唔知死左去邊架, 阿女就係網床內自己玩囉.....無計架啦....但求佢對阿女好就算了....我個姐姐10月都完約架, 不過佢話想12月回去結婚, 如果我地肯比佢放一個月假佢就繼續續約...so far佢ok的, 我地又不想轉來轉去, 如果轉著左個衰就慘了...又要比一大筆agent fee..好容呀, 又要再train過, so...希望繼續用囉...到時萬一佢一去不返, 咁到時阿女返思博都有半日, 下午幾小時叫婆婆頂住先囉...

引用:Quote:kitty8088+發表於+13-4-12+00:00+佢

原帖由 C蓓媽 於 13-04-12 發表
我估呢個都係每個姐姐的幣病, 我個件都係成日唔知死左去邊架, 阿女就係網床內自己玩囉.....無計架啦....但 ...
但你會擔心佢大肚返黎嗎?

C蓓媽 發表於 13-4-12 11:04
我估呢個都係每個姐姐的幣病, 我個件都係成日唔知死左去邊架, 阿女就係網床內自己玩囉.....無計架啦....但 ...

我的情況原全同你一樣呀
只係佢懶,但又無對我小朋友做過D咩就算,我個係九月中完約
佢又係一樣咁講放佢一個月續約,仲要係話,八月去過新年
我又係同你一樣唔想又再重新教,轉著個仲衰又係麻煩

唉, 大肚其實都沒得驚, 要大, 係hk都可以大的....佢應承我唔會...佢走之前我會問下佢肯唔肯打左針先走, 唔洗都無計, 睇佢自己點諗啦, 念在我地對佢唔衰, 佢自己到時大住肚回來, 我會搵agent搞掂佢...(個時agent叫的)

beatjowie  但就算佢返到香港驗到佢有, 但同佢簽左約都要履行合約OR 賠錢俾佢啦.  發表於 13-4-13 11:42
kitty8088  返到香港同佢驗左身先至比佢入門口呀  發表於 13-4-12 13:27

引用:唉,+大肚其實都沒得驚,+要大,+係hk都可以大

原帖由 C蓓媽 於 13-04-12 發表
唉, 大肚其實都沒得驚, 要大, 係hk都可以大的....佢應承我唔會...佢走之前我會問下佢肯唔肯打左針先走, 唔 ...
應該佢都吾會比自己大肚的,佢地吾係蠢,反而我覺得佢地好醒添呀,我個9月中走,我都好驚搵到個蠢蠢,而家呢個乜都攪掂晒,完全吾洗粗心,不過佢本身係有錢女,要返去結婚生仔做生意,加佢人工都吾滯,我都費事左人發達,請問各位有冇好既agent公司介紹下呀!

回覆:荃灣恩博

依家啲agent fee好似超貴,成7,8千,我2年前請去係3,4千,我都有諗過留佢加經

有諗過加佢人工,但我估佢志不在此!

kitty8088  今年續約都加左人工拉,之前係3740元依家係39XX呀,過多一年又話加人工,佢除非做得好好好好,否則我唔再加,成日煲電話粥  發表於 13-4-13 11:33

C蓓媽 發表於 13-4-13 05:46
依家啲agent fee好似超貴,成7,8千,我2年前請去係3,4千,我都有諗過留佢加經

...

你有無問過續約收幾錢手續費呀,我請佢果間收我成二千五蚊手續費,超貴,家下七月先至攪續約,我係BK家傭討論知原來唔一定揾返請佢返黎的AGENT,其他JM係出面找AGENT續約手續費都係千二蚊咋仲包埋驗身費呀

C蓓媽 發表於 13-4-13 05:46

...

我個陣請依家個姐姐都係3千幾, 但請新的要七千幾啦, 加成倍呀, 唉, 自己人工就無得加. 我個唔係有錢女, 但佢都話返去結婚搞生意.

我兩年前請係二千蚊,家下佢加到成七千幾舊客就六千七幾,真係加得勁

引用:我兩年前請係二千蚊,家下佢加到成七千幾舊

原帖由 kitty8088 於 13-04-13 發表
我兩年前請係二千蚊,家下佢加到成七千幾舊客就六千七幾,真係加得勁 ...
今日去左是但一間印傭公司8下,$7300呀~~~2年前都係3千蚊,痴架,有冇加得甘勁呀,仲要吾多姐姐簡呀!想點!

因為個邊加左稅,所以我地都要俾貴左,無計,所以無咩必要都唔好再請過,巧煩架,哈哈!

我地講講下思博變了講姐姐,哈哈!我想confirm下依家邊個會讀架??如是我估大家住附近,遲啲可以係fb or whatsapp交流下(如不介意的話)

引用:我地講講下思博變了講姐姐,哈哈!我想conf

原帖由 C蓓媽 於 13-04-14 發表
我地講講下思博變了講姐姐,哈哈!我想confirm下依家邊個會讀架??如是我估大家住附近,遲啲可以係fb or w ...
我用尾去in,不過講明得下午offer乍,到時我想同校長傾下可吾可以攝到上午比我,如果,我都可以考慮,因為如果返上午,我可以揍左佢返學先返工嘛,聽人講思博好易收,我當正佢收硬hehe,好過冇書讀啦,仲有一間都會收硬,就係葵興太陽島,$3200全日,不過我又吾鍾意太陽島,所以如果思博收,我都會讀!!
hehe女人既話題真係離不開揍仔經,工人經,好呀!第時真係讀,真係大家開個whatsapp group丫交流下丫,大家TW人,真係要交換下心得!!

‹ 上一主題|下一主題