用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉德麗中英文幼稚園 讀緊沙田嘉德麗家長,請分享一下^.^
樓主: cindychu
go

讀緊沙田嘉德麗家長,請分享一下^.^ [複製鏈接]

引用:回復+咖央+的帖子 我好似有印象,+你係咪上

原帖由 PONGRENATA 於 13-10-08 發表
回復 咖央 的帖子

我好似有印象, 你係咪上年大肚果位媽咪(第三胎), 如果無搞錯, 我地應該係觀課日見過面.  ...
唔係呀,我有2個女,你在新年的相片中,見到.有個女孩著紫色粉紅色橫條冷衫係我細女 。你小朋友是否曲髮?

回復 咖央 的帖子

係呀! 我未睇番相. 唔知你小朋友係咪細眼妹果位.

引用:回復+咖央+的帖子 係呀!+我未睇番相.+唔知

原帖由 PONGRENATA 於 13-10-09 發表
回復 咖央 的帖子

係呀! 我未睇番相. 唔知你小朋友係咪細眼妹果位.
唔係掛……你小朋友去咗聖心讀書?

回復 咖央 的帖子

轉左校啦

引用:回復+咖央+的帖子 轉左校啦

原帖由 PONGRENATA 於 13-10-09 發表
回復 咖央 的帖子

轉左校啦
請問你轉左去邊間

引用:相當好,對我小朋友十分有耐性。由最初頑皮

原帖由 咖央 於 13-10-05 發表
相當好,對我小朋友十分有耐性。由最初頑皮,坐唔定,到而家k3變得定性,有禮,會分享,寫字畫畫十分專心。 ...
咁你小朋友有冇上興趣班果d?係咪另外再上興趣班,考p1會著數d?咁加埋學費咪好多錢囉?

引用:Quote:原帖由+咖央+於+13-10-05+發表相當好

原帖由 angelaau 於 13-11-05 發表
咁你小朋友有冇上興趣班果d?係咪另外再上興趣班,考p1會著數d?咁加埋學費咪好多錢囉?

...
只係學琴咋。上小學先再諗吓有咩興趣班想學。幼稚園都有好多興趣班,2歲n班未有得返興趣班咖。個人認為興趣班可增加小朋友自信心,對升小學有咩幫助,我就無咩體會。

回覆:kunyikunyi 的帖子

咁多功課做,會唔會好填鴨式,令到小朋友有左自己既想像力?

回覆:angelaau 的帖子

我真係無諗到咁深入。

引用:咁多功課做,會唔會好填鴨式,令到小朋友有

原帖由 angelaau 於 13-11-05 發表
咁多功課做,會唔會好填鴨式,令到小朋友有左自己既想像力?
咁我又唔覺得功課量多到過左份,算是適量而且幫到小朋友上到小一時唔怕適應唔到啫

引用:Quote:原帖由+PONGRENATA+於+13-10-08+發表

原帖由 咖央 於 13-10-08 發表
細女去年在n班讀上午,是miss tam教的。n班佢哋真係教得好好,一上k1樣樣都能自己做

...
我個細路以前N班個Miss又係譚老師呀!佢好好咖,有愛心又有耐性,教啲歌仔比小朋友又竟然令到我個兩歲仔本來講話都唔太掂變成又識唱歌又叻左表達!

引用:Quote:原帖由+咖央+於+13-10-08+發表細女去

原帖由 ani 於 13-11-10 發表
我個細路以前N班個Miss又係譚老師呀!佢好好咖,有愛心又有耐性,教啲歌仔比小朋友又竟然令到我個兩歲仔本 ...
佢真係1個好有經驗嘅老師。嘉德麗大部份老師都做咗好多年,十幾廿年都有。

回覆:咖央 的帖子

聽大家咁講嘉德麗好似都幾好

回覆:讀緊沙田嘉德麗家長,請分享一下^.^

幼稚園每級每年都有家長觀課(睇佢哋上堂)。真係一個好機會真正了解上堂情況

醒目開學勳章

我仔係今年畢業生,剛升小一,好慶幸幼稚園選呢間,因暫時阿仔主科部份都可以自行應付到,只是中文寫字問題大一點!

回覆:咖央 的帖子

我仔今年都係譚老師,真係好好,我仔冇返學會打黎問候同分享經驗。同埋n班已經要認字,中文英文都有,有好多字咭派返黎溫書,阿仔又勁鐘意做功課

嘉德麗(無學劵)同聖心(有學劵), 你哋覺得邊間好啲?

AMQ 發表於 13-4-1 01:44
i hv two kids, one is study at cartiline and the other is 学卷 school, but the later one is better t ...
agree, very high cost.

回覆:讀緊沙田嘉德麗家長,請分享一下^.^

請問畢業生中多人考到私直嘛?成績如何?因官網只發佈了少量津校

引用:請問畢業生中多人考到私直嘛?成績如何?因

原帖由 thundersml 於 14-11-06 發表
請問畢業生中多人考到私直嘛?成績如何?因官網只發佈了少量津校
有,不過都梗係要靠自己努力。

‹ 上一主題|下一主題