用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇小朋友讀緊香兒優質潛能啟發課程 (IEC)? ...
go

有冇小朋友讀緊香兒優質潛能啟發課程 (IEC)? [複製鏈接]

有冇小朋友讀緊香兒優質潛能啟發課程 (IEC)?

請問優質潛能啟發課程 (IEC)有咩學o架? 好嗎?
面試時可唔可以由家長陪o架?
面試考d乜o架?
讀完係咪可以直升上合唱團?
Thanks!

Re: 有冇小朋友讀緊香兒優質潛能啟發課程 (IEC)?

IEC分為啟蒙與預備。基本上似Playgroup,啟蒙班有音樂、唱歌與舞蹈的教授,用英文及廣東話教。預備班則加上繪畫及多普通話一種語言。完成課程後,並不能升上合唱團,須重新再考。
香兒只有IEC面試可由家長陪,多看看會否害羞及solo唱一隻歌仔。Herman仔加入半年,現升至預備1,每次都好開心,不過1000元一個月都幾貴(有時放假冇4堂架)。

hermanpapa:
Thanks!
乜加o左價咩?! 佢個網頁仲係寫$1600兩個月!
你o地係咪o係何文田上? 我就覺得地點好唔就腳! 時間選擇又少!
唔知你仔仔有冇上過Kindermusik? 形式係咪類似呢?
面試係咪一定要solo唱歌o架? 我個仔一定唔肯唱!

啟蒙$1600兩個月,預備$2000兩個月。
我地係何文田返架,外面有很多類似課程,入香兒也是她的招牌,好老實講,有許多人是為了香兒的推薦信,有助投考小學/中學用。
我則是使孩子玩的高興和多點接觸他人,因他是獨子會比較悶。
Solo唱歌is a must...但家長可從旁鼓勵他的。中英文都得架。Herman仔都係唱幼稚園學的唱,放心不會太難。

HeiHeiMa
俾你先拔頭籌開左topic問tim!

hermanpapa
請問herman幾大個仔開始讀架?我仔仔現2歲5個月,係埋應該係2月報定名先,我見個web.寫住7月有新班開,到時仔仔就2歲10個月了.
讀呢個班係埋等同通利音樂班?因我亦都留左位.
聽有d家長講通利音樂班要坐定定45分鐘,都幾悶,所以唔知點揀好.

Please comment!

Herman仔是三歲半才報讀啟蒙2,我們沒有通利音樂班資料,不能評論,不過香兒是在一個舞蹈室中上課,小孩穿技巧鞋跳來跳去,啟蒙1是要親子班。
香兒在紀律上比較嚴,請假要填假紙,有D似返學。
‹ 上一主題|下一主題