用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘樂基職員甩漏
go

九龍塘樂基職員甩漏 [複製鏈接]

我為女兒報讀九龍塘樂基的PN班,但職員的甩漏同態度卻令我對這間學校的感覺完全改變。正當多名家長在教育王國談論收到九龍塘樂基的面試信件時,我卻並未收到,於是打電話去問,職員的答覆是所有信已發出,反質疑我在遞交申請表時有沒有夾附回郵信封!  結果要在面試當日提早到學校再攞一張無相嘅面試證,在場職員又再次質疑申請表無夾附回郵信封!  可是申請表係我請假去學校遞交的,職員在場亦有確認收妥。

可笑的是,昨晚回家時在信箱收到一封由九龍塘樂基寄來的信(證明我有夾附回郵信封),但正確一點應該是寄來的"信封",因為信封並未封口,連膠水跡都無,更加沒有膠紙痕,內裏的資料究竟係職員無放到,或是郵局運送期間散失就不得而知,又或者係職員特意將信封寄回,證明當日對我的質疑是錯的,甚或是告訴我: 你個女讀唔到呢間學校,所以寄翻啲回郵信封俾我啦。

會打電話去再問清楚,最担心係有無個人資料會因此而泄露!!!
   0    0    0    0

回覆:九龍塘樂基職員甩漏

醒目開學勳章

我都收唔到面試結果封信,要打去問先知,連waiting定reject都講唔出,又話寄返俾我,又係不了了知:;pppp:

armo1184  我同你一樣。。。  發表於 13-3-20 00:04

名校?  定係名不符實嘅學校!  連咁基本嘅處理學生入學申請都做到一塌胡塗,真令人費解!!  又唔係第一年做,誠意同員工態度都有問題,校方應該認真檢討。

打去問左先, 不必作無謂猜想。

樂基行政麻麻, 而現實好多學校都係咁, 多application就亂晒。

我個大女在樂基讀, 我又覺得好好喎. 我唔在乎樂基係咪名校, 樂基亦從來無話過自己係名校, 只要我女讀得開心我已滿足.  可能在出面有更加好既學校, 不過我覺得我女讀樂基已足夠. So far 我遇過樂基的老師都係好有禮貌同好nice, 有時都會同家長有講有笑. 我好感激樂基呢兩年對我女的照顧, 老師不但唔介意阿女頼尿, 仲幫佢戒埋片。樂基為我女帶來一個咁快樂既童年,我點都要幫學校講番兩句公道話。不喜勿插。

回覆:bibipapa2013 的帖子

我上星期六都收到該校寄來的完整開口的“信封“,封面有郵局的chop 'Received in such condition', 唔通樂基仲意寄返d剩下的回郵信封俾家長?!

前幾日收到佢地寄嚟既新校通知,用我入表個信封囉

聽說樂基一連開兩間新校,令人懷疑一些資深教師會被掉離,影響教育質素。

我上個星期收到樂基的信封,真系得信封,裡面是吉的
我打去詢問,職員話是一封信(應該是關於新分校),會補寄返俾我
不過這位小姐態度好好就真

回覆:minirat 的帖子

唉!冇法啦,咁多人申請,學校當然有d驕傲,職員又何能覺得多了申請,又不加人手,做漏嘢一定有。我係佢都打死不認,因無從查證。只要老師真心愛學生,小小混亂可以接受。不要激氣啦,當冇事發生啦!

問咗樂基啦,佢哋話放喺信封裏面嘅係開分校嘅資料,好在唔係乜嘢個人資料咋!!!不過我無再問點解只係得未封口嘅信封,反正知道唔會有答案,我亦無要求佢哋再補寄啦,費事佢又問我攞回郵信封,然後又淨係寄個信封俾我,寄咗定無寄我又唔知,又要我再打電話去問......

事實上,收到無封口"信封"嘅家長亦唔係得我一個,校方喺處理信件嘅問題上似乎亦有疏忽,又令我聯想到我哋啲個人資料又係唔係會得到妥善嘅處理囉!!!

九龍塘樂基的行政差係好似幾出名的喎.  係EK都有過唔少投訴.

似乎都幾多人收到吉的信封。事實證明,樂基用的膠紙好渣,哈哈!

Me2. 我都奇怪點解寄番吉的信封俾我

用左佢唔好浪費??

引用:我上個星期收到樂基的信封,真系得信封,裡

原帖由 minirat 於 13-03-20 發表
我上個星期收到樂基的信封,真系得信封,裡面是吉的
我打去詢問,職員話是一封信(應該是關於新分校),會 ...
我都有同樣情況,不過個職員問完一輪之後叫我自己上網睇下新校資料喎...

Interview安排混亂,簡單新校宣傳都咁樣,對我來講無影響印象係假...

一直都無收到面試結果信,上星期先email去問,佢又email答我,咁要我交回郵信封做咩喎!

‹ 上一主題|下一主題