用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 太子superkids 一問
go

太子superkids 一問 [複製鏈接]

請問是否準時1/5派表?是否在superkids中心派發?要唔要交表時已經要交cheque呢?
thx
   11    0    0    1

回覆:happyelimme 的帖子

請問是否準時1/5派表?是。//是否在superkids中心派發?是。//要唔要交表時已經要交cheque呢?不用,等通知。

sukitelfold 發表於 13-3-16 12:5
請問是否準時1/5派表?是。//是否在superkids中心派發?是。//要唔要交表時已經要交cheque呢?不用,等 ...
thx for replying.想再請教,中心派form是擺左d form響樹任攞,定有職員派及收form呢?
交form後是不是要interview的呢?幾時有結果呢?
thx again

thx for replying.想再請教,中心派form是擺左d form響樹任攞,定有職員派及收form呢?任攞,大量。有兩種顏色,分別是升小一及插班。//
交form後是不是要interview的呢?是。//幾時有結果呢?表格有寫,約6一7月前。一般成功入讀機會率20%,插班更少機會。

sutelfold 發表於 133-16 13:18
thx for replying.想再請教,中心派form是擺左d form響樹任攞,定有職員派及收form呢?任攞,大量。有兩種 ...
女女 係p1升p2.
中心係米較喜歡收名校生呀?呀女果間唔算好top

唔敢代Superkids答這問題,但眼見好多出名學校如下:DGS、DBS、TSL、St.mary、天神、等等。

sukitelfold 發表於 13-3-16 13:43
唔敢代Superkids答這問題,但眼見好多出名學校如下:DGS、DBS、TSL、St.mary、天神、等等。

...

Superkids都不是只收名校, 前頭那三間學校所教英文, SUPERKIDS 係COVER 唔到, 入去讀既家長,可能只係貪佢教D,學校唔教既英文文法, 加上p1-3, 以遊戲模式, 外籍老師(ABC),  入讀小朋友係開心.

而後面兩間既小學, 佢地小學部英文唔算深, 讀 SUPERKIDS,  對佢地校內英文成績有幫助.  

近年Superkids 少了很多ABC教英文, 試過調堂, 聽到一個老師D英文好港音, 不過Superkids仍然有一套好全面英文教材, 羊群心態, 好受家長歡迎.

引用:請問是否準時1/5派表?是否在superkids中心

原帖由 happyelimme 於 13-03-16 發表
請問是否準時1/5派表?是否在superkids中心派發?要唔要交表時已經要交cheque呢?
thx
...
佢地課室分散在一座商業大厦的唔同樓層唔同單位,又貼張紙出來話嚴禁進入,面折不雅,又完全”裝”唔到裹面有冇人,我有d驚,唔敢襟門鐘

引用:Quote:原帖由+happyelimme+於+13-03-16+發

原帖由 do-re-me 於 13-03-16 發表
佢地課室分散在一座商業大厦的唔同樓層唔同單位,又貼張紙出來話嚴禁進入,面折不雅,又完全”裝”唔到裹面 ...
點解要搞到咁神秘好似黑店咁?有無用家可分享下小朋友入讀後的成績是否大躍進?

do-e-me 發表於 13-3-16 20:12
佢地課室分散在一座商業大厦的唔同樓層唔同單位,又貼張紙出來話嚴禁進入,面折不雅,又完全”裝”唔到裹面 ...
有咁多單位?咁我應該去邊度攞form呀

serinac  0甘神秘,搞到我都好有興趣了解呢家是物東東?又多名校生去補習,但係啲用家講嘢又吞吞吐吐?  發表於 13-4-14 00:51

回復 happyelimme 的帖子

要上佢地7樓,不防掃下那幢大廈,因有好多野學,我孩子星期六全日在那學野, 一早返2樓中文, 接住上superkids, 食完飯, 上埋11樓學樂器,好放便

moonychan  HELLO, 請問學乜野樂器呀? 我女女K2, 想了解多D. TKS  發表於 13-3-20 20:55

回覆:傑西 的帖子

請問二樓中文嗰間叫乜名?謝

貢獻勳章

要1/5~31/5上去拿!我不討論課程,我有次我小朋友喊住唔肯上堂,驚動了校長,原來是因為老師惡唔肯上,那堂沒有上,下一堂再上,老師明顯地友善了,從此沒有再話唔上堂可能是我比較留意這些細節,好像去畫畫,間畫廊個姨姨知道亞女急,因為個廁所好汚漕竟然抱住佢去廁所,真感動。另外去補中文的地方,我女肚痛想塗白花油,間中心無油,個姨姨走去藥房買枝比亞女,仲唔收我錢!真超感動!

我囝一年級在那裡學了2個月, 因跟得不太好, 要我退學, 真無奈....
不知是教好小朋友, 還是要好成績的小朋友給他教.

引用:我囝一年級在那裡學了2個月,+因跟得不太好,

原帖由 halriys 於 13-04-13 發表
我囝一年級在那裡學了2個月, 因跟得不太好, 要我退學, 真無奈....
不知是教好小朋友, 還是要好成績的小朋友 ...

引用:我囝一年級在那裡學了2個月,+因跟得不太好,

原帖由 halriys 於 13-04-13 發表
不知是教好小朋友, 還是要好成績的小朋友 ...
咁這間中心好明顯唔係有心教好學生,冇heart !但又何解咁多人報

serinac  我都好唔明,希望多啲用家出嚟俾啲意見。  發表於 13-4-14 00:57

引用:Quote:原帖由+halriys+於+13-04-13+發表我

原帖由 LOVELY-BABE 於 13-04-13 發表
咁這間中心好明顯唔係有心教好學生,冇heart !但又何解咁多人報
佢既課程好全面,學費低廉,有定期黙書測驗考試,有要求,不是一般外面的補習社,有$便讀得,有能力的小朋友會覺很開心愛上課,如果跟唔上,免強讀小朋友反而辛苦有壓力。

引用:Quote:原帖由+LOVELY-BABE+於+13-04-13+發

原帖由 lcdtopcon 於 13-04-14 發表
佢既課程好全面,學費低廉,有定期黙書測驗考試,有要求,不是一般外面的補習社,有$便讀得,有能力的小朋 ...
想請教,我對這中心不了解。你說他們的課程全是指單英文一科?還是包括中、數、樂器呢?

引用:Quote:原帖由+lcdtopcon+於+13-04-14+發表

原帖由 serinac 於 13-04-14 發表
想請教,我對這中心不了解。你說他們的課程全是指單英文一科?還是包括中、數、樂器呢?

...
英文

serinac  Thanks!  發表於 13-4-14 11:50

回覆:太子superkids 一問

聽聞做grammar

‹ 上一主題|下一主題