用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

選擇書包 [複製鏈接]

想問學校有冇規定用咩類型書包? 定冇咩所謂?

又想問查實要買幾大個書包 for P1 ? 有"碌" 定冇"碌" 好用 D? Thanks~
   0    0    0    0
Miranda :-D

回覆:mirandalpl 的帖子

我之前問過學校話要單一隻顏色,不可印有卡通或公仔,聽落似乎唔容易買和選擇唔多,我心目中都想買一啲超輕用料嘅書包,買唔買有wheels就心大心細,因為會令個書包重好多,到時小朋友係學校攞書包上樓梯上班房我怕會吃力,所以仲諗緊,
但又未真正出去視察行情:

小朋友要孭書包上樓梯, 所以越輕越好, wheels幫助不大

用了兩年護脊書包, 呻笨!!因為又貴又重左...背脊pump氣設計差, 容易漏氣

P1 同 P2, 3 d 書都咁大本, 又要帶樽水....windbreaker唔著時, 又擺埋落去....好多野架...

回覆:kakadaddy 的帖子

回覆:karenpsleung 的帖子

貼完個公仔先知咁不雅,如有引要不安,請原諒

上年我係大眾書局見過佢sell一隻書包,係sell超輕,牌子好似係lego,價錢$4xx,我勁鍾意,但可惜好似有公仔印係上面

今個school year開始, 學校對飾物頭cool, hair clips等的限制收緊, only mono color is allowed.

回覆:選擇書包

冇公仔先得?

Miranda :-D

吓!那麼嚴謹?會否誇張了點!學業品格校服就話者,書包周圍都是有公仔的,學校又没有出書包,素色那裡買呢?我女巳選了Melody ,如不可用,她一定好失望;我怕影響她學習情緒,我覺得不應限制;咁筆袋文具又有限制嗎?

從無聽過有限制喎,同時都見好多同學仔乜款都有

阿仔用咗lego成三年,夠輕身、耐用………

醒目開學勳章

早排吉之島有lego書包特價,我買左過大碼$250超抵

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆:mo1688 的帖子

學校好似會每人派一個普遍筆袋的,所以我相信要用他們派那款.

派筆袋?
從未收過喎,係咪啲贈品或推廣呀?

回覆:maewmaew 的帖子

咁誇?好驚喎,咁嚴格,有啲軍校feel

回復 rayrayBB 的帖子

2011-12 school year
There're so many colours.

even Spiderman :)

In my opinion, we do not have a strict dress code on school bag, the only effort is made to reduce the weight of the school bag, Why not use your school bag to show everyone your personal style.

回覆:seavl 的帖子

今日去左Jusco視察書包行情,LEGO 書包個啲款特價左都要4佰幾蚊,我個係男仔,target藍色,想買警察果款比佢,但又驚學校唔比書包印有公仔,如果等到暑假先買又驚無貨。除左LEGO, 仲有邊啲牌子好? SPI ? 我又覺得好重,驚小朋友會咩得辛苦! 其實想問其他家長,護背係咪真係需要,因為如果要護背,書包就會重左!我見JUSCO
有款SNOOPY書包,無公仔,輕身,背部有少量護棉,都只售$100,或行山背囊,都係夠輕身,其實果啲背囊做唔做得書包?

‹ 上一主題|下一主題