用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇人有新碧濤樂基的消息呀?
樓主: manley_ho
go

請問有冇人有新碧濤樂基的消息呀?   [複製鏈接]

引用:回復+helenmail421+的帖子 仲有2個星期要

原帖由 快樂兔B 於 13-03-26 發表
回復 helenmail421 的帖子

仲有2個星期要等~~~~唔知最後結果會唔會白等呢=(即係最後唔收)? ...
點止2星期,係差唔多星期呀!

應該唔會掛......搞咁多嘢最後唔收
其實我話應該先收waiting........而reject就再in過......咁先公平······希望係簡介會個日有答案......起碼知道收定唔收......5月大部分幼稚園都要交雜費校服費......佢一日唔早d公佈·····我地d家長又要比二、三千交費......真係慘......數目又唔係細.....快d公佈啦

WhiteDiamond 發表於 13-3-26 23:45
應該唔會掛......搞咁多嘢最後唔收
其實我話應該先收waiting........而reject就再in過......咁先公 ...
最好,有得去聽簡介會果D全部都收啦~~甘大家都唔駛煩~~唔駛再IN,唔駛再等~~比人掉住條癮的感覺唔好受~~唔好再叫我地等啦~~我地個個都好有心入呢間學校架~~~~

哈,,其實個簡介會,會唔會只係想講,,幾時交學費,,做校服,,校舍點樣,,老師經驗等等,,而唔係講要點樣再次選學生果D呢??希望只係我地諗多左~

咁當然最好叫我地交埋留位費啦······即俾

引用:哈,,其實個簡介會,會唔會只係想講,,幾時交

原帖由 快樂兔B 於 13-03-27 發表
哈,,其實個簡介會,會唔會只係想講,,幾時交學費,,做校服,,校舍點樣,,老師經驗等等,,而唔係講要點樣再次選學 ...
我估個簡介會會講新校邊個做校長(估現任校長),收生班數及人數,教學理念,老師安排,學校設施,裝修情況及學校環境,大概學費。但收唔收就未必會confirm 到,因為如果佢waiting同rejected安排一齊講座,又點分priority呢?除非佢之前開出嘅waiting offer真係好少而reject又多,否則我認為收或唔收會再遲一步先通知。不過純粹得個估字

回覆:請問有冇人有新碧濤樂基的消息呀

仲有政府批核情況,因為由學費到裝修規格都要批批批

引用:Quote:原帖由+快樂兔B+於+13-03-27+發表哈,

原帖由 macmate 於 13-03-27 發表
我估個簡介會會講新校邊個做校長(估現任校長),收生班數及人數,教學理念,老師安排,學校設施,裝修情況 ...
Admin話司徒校長睇唒兩間學校。

引用:Quote:原帖由+macmate+於+13-03-27+發表我

原帖由 winnietingting 於 13-03-27 發表
咁我又覺得現任校長好有經驗,應該唔會俾碧濤樂基破壞佢一手一腳攪起嘅生招牌。

WhiteDiamond 發表於 13-3-27 00:11
係LO,,,

引用:咁當然最好叫我地交埋留位費啦······

原帖由 WhiteDiamond 於 13-03-27 發表
好攪笑,好想同你做朋友

macmate 發表於 13-3-27 00:26
咁我又覺得現任校長好有經驗,應該唔會俾碧濤樂基破壞佢一手一腳攪起嘅生招牌。

...
我都同意!

引用:Quote:原帖由+macmate+於+13-03-27+發表我

原帖由 winnietingting 於 13-03-27 發表
真架

引用:會吾會聽完再問家長讀吾讀,然後再跟list+

原帖由 acepno 於 13-03-27 發表
會吾會聽完再問家長讀吾讀,然後再跟list 先後次序收.....所以冇五月都未使旨意有結果:個人靠估only ...
我都覺得會係咁,所以簡介會當日,見到家長人數多少,就應該可以估到收的機會率係高or低〜

最衰佢地點都唔肯講有幾多人係waiting喇,但係見呢度已經有一批家長都話自己係waiting〜 咁仲有d家長唔會留言,甚至好少上討論區〜   所以真係要當日先知實際人數〜

hebe2010 發表於 13-3-27 12:13
真架
Actually if rejected students are given an offer, why not accepting applications from other kids who were not given a chacne for interview?

引用:Quote:hebe2010+發表於+13-3-27+12:13+真架

原帖由 mamath 於 13-03-27 發表
Actually if rejected students are given an offer, why not accepting applications from other kids who ...
乜有人冇得in嘅咩?唔係全部都in晒架?

i meant some small b were not able to enroll before.  they should consider accepting applications from these kids who were also born in 2011
‹ 上一主題|下一主題