用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇人有新碧濤樂基的消息呀?
樓主: manley_ho
go

請問有冇人有新碧濤樂基的消息呀?   [複製鏈接]

回覆:請問有冇人有新碧濤樂基的消息呀

唔知唔同場,會唔會講的內容唔同呢? 例如2點係waiting就直收? 430係rejected就in過咁

你地好多都係2:00pm個場wor~

我係waiting (N班), 被安排係3:15個場~,,,暫時無緣見到各位靚太^^

開始有d擔心tim,,,,,場數先後有無影響ga?? 會唔會收左你地先,,,,再考慮我地個場???

引用:你地好多都係2:00pm個場wor~+我係waiting+(

乜都故作神秘,我真係由有興趣變成唔係好想去。

如樂基真的一連開兩間新校,令人懷疑一些資深教師會從舊校掉離,影響教育質素。

引用:Quote:原帖由+Don_Don+於+13-03-20+發表你

原帖由 feipow 於 13-03-20 發表
我諗唔使擔心,當佢開三班PN,第一場應該坐唔哂所有waiting,所以有啲喺第二場啫!

...
希望喇〜希望我哋嘅小朋友可以做同學仔喇

引用:如樂基真的一連開兩間新校,令人懷疑一些資

原帖由 herman0114 於 13-03-20 發表
如樂基真的一連開兩間新校,令人懷疑一些資深教師會從舊校掉離,影響教育質素。

...
其實kln tong hkps同沙田果間已經分家咗啦!

引用:Quote:原帖由+herman0114+於+13-03-20+發表

原帖由 ivabrother 於 13-03-20 發表
其實kln tong hkps同沙田果間已經分家咗啦!
係呀!佢哋各方面都獨立㗎

我收到信, 本來係200 場, 但要就細B 食奶, 要改時間,
樂基話每場其實係一樣, 所以回信話改時間就OK,
不過都要等職員CONFIRM, 我諗同係咪WAITING 無關

如果樂基係公佈收唔收我地個小朋友之前, 另一間你會考慮讀的學校,,已經要收書簿費、雜費、校服等等....我當佢要$4000喇,,,,而又一定無得退番~~ 你又照交左,,,,,,之後樂基先話收你個小朋友,,,你地會點做? 我估計樂基起碼要四月尾至五月頭先公佈收唔收~~但係好多學校都要收錢喇,,,,我怕今日交左雜費,,,,,第二日就收到樂基封信....... 嘩~ 到時點算? 呢d 野而家真係要諗定先......

簡介會當日, 真係要多d 家長幫下手,,,,同學校反映,,,,最遲四月尾就好公佈收唔收喇~~唔好要家長浪費金錢pls~

另外,,,有無家長住碧濤附近,,,,你地見唔見到佢裝修ar??

我今日見過playgroup d 家長, 大家收到信, waiting n rejected 也同時候分在不同場次當中, 所以, 我估佢地抽籤分佈不同時間掛......應該去邊一場也是一樣的....
真係比佢地攪到「好緊張」

引用:如果樂基係公佈收唔收我地個小朋友之前,+另

原帖由 Don_Don 於 13-03-26 發表
如果樂基係公佈收唔收我地個小朋友之前, 另一間你會考慮讀的學校,,已經要收書簿費、雜費、校服等等....我當 ...
呢個情況一定會發生,咁就要睇吓大家對樂基嘅興趣有幾大。其實佢愈遲公佈結果,一定愈多家長揀咗其他學校。

回覆:車厘厘 的帖子

Thx for your information~

佢嗰種"隆重出場"氣勢,搞到我超緊張~ 好似粉絲等偶像出場一樣

心嗰句"唔該快少少喇喂~":;pppp:

引用:Thx+for+your+information~ 佢嗰種"隆重出

原帖由 Don_Don 於 13-03-26 發表
Thx for your information~

佢嗰種"隆重出場"氣勢,搞到我超緊張~ 好似粉絲等偶像出場一樣
俾你笑c

引用:我今日見過playgroup+d+家長,+大家收到信,+

原帖由 車厘厘 於 13-03-26 發表
我今日見過playgroup d 家長, 大家收到信, waiting n rejected 也同時候分在不同場次當中, 所以, 我估佢地 ...
係咪2場waiting,1場rejected? 其實冇理由得3場家長咁少人覆有興趣㗎!咁即係幾多個family一1場?

車厘厘  好似5係呀, 3場也有waiting, 亦有rejected, 所以不知道樂基的安排, 只係知道分佈好平均咋...  發表於 13-4-8 17:51

我估佢應該用樂基駿景園校內的空內遊樂場搞簡介會,記憶中果度唔太大,一場最多放120至150場座椅,3場最多咪450人

係室內遊樂場先岩

回復 helenmail421 的帖子

仲有2個星期要等~~~~唔知最後結果會唔會白等呢=(即係最後唔收)?
‹ 上一主題|下一主題