用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 體操總會新一期訓練班出爐 (報到9月, 包括暑假) ...
go

體操總會新一期訓練班出爐 (報到9月, 包括暑假) [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

要先考到L1至可以報L2, 如此類推, 如果報康文署既班, 唔需要JOIN會員

http://www.gahk.org.hk/p3.htm

5    0    0    1

醒目開學勳章 王國長老

加多句, 有康文署資助, 初級班$20/堂咋, 試玩都抵

many thanks Charlotte_mom  !!!

醒目開學勳章 王國長老

我又唔清楚普及體操係咩, 我女之前都係跟sportscene, 佢考到3級, 不過因為之後大, 功課忙, 而且sportscene要開始上1.5小時越黎越貴, 就quit左, 之後撞撞下識左而家個彈網阿sir, 就學左彈網, 體操總會呢度, 我當"補習", 有時太忙去唔到都唔太肉赤(始終時間怪怪地)

或者你可以打去體操總會了解下

彈網反而多男仔學wor! 可能平時體操俾人感覺較柔弱, 而彈網就剛強d, 8歲唔遲, 同其他野一樣, 學體操/彈網都講天份同努力, 我女彈網果度有個女仔, 跳得好叻, 阿sir話佢中學至學tim, 不過有天份又努力, 而家次次比賽都冠軍架, 我女就....懶lor! 永遠唔係最叻(呢樣亦係果時quit sportscene原因, 覺得花左咁多學費....), 而且彈網亦需要體操基本功, 你可以俾仔仔試下先, 或者佢鐘意而家果d多d呢

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+13-3-12+19:09

原帖由 S_Trader 於 13-03-12 發表
Thx! 其實我又覺得sportscene貴, k2開始樣樣都要學, 要揾D平野學.
咪係啦!我女果時1.5小時,學費亦乘1.5

‹ 上一主題|下一主題