用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃埔威廉(睿智)幼稚園如何?
go

黃埔威廉(睿智)幼稚園如何? [複製鏈接]

呢間幼稚園已收我個仔讀K1, 我想問校舍整潔, 課程, 老師會關心小朋友?
   0    0    1    0
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

回覆:kpbb 的帖子

我是路過...I live upstairs and my kid doesn't go to this school. What I see is many 印巴學生及大陸口音家長

回覆:kpbb 的帖子

Up我都想知,仔仔8月讀nursery,因為近,如果唔好K1走

我囝囝由N班讀到而家K1,感覺威廉老師都好有愛心。因為自己囝囝唔算好乖嗰種,但老師都好有心機教好佢,如果因怕比家長投訴而由得佢,咁就麻煩。地方係整潔,厠所都乾淨,課程我諗同一般幼稚園一樣,唔會特別谷嗰種,同學仔係有印巴籍、PTH,但唔算多,加埋佔三分一左右,我當比阿仔用下英文、普通話同人溝通,而且而加應該咩學校都有小數族裔加PTH學生(聽教幼稚園教師friend講)

引用:我囝囝由N班讀到而家K1,感覺威廉老師都好有

有學卷嘅係本地班,冇學卷嘅係國際班,本地班有中英普,國際班得英普。舊年有同老師傾過想轉國際班,但佢話國際班中文程度唔夠涵接本地小學,而本地班亦有英語老師一直在課堂,即好似同一指令有廣東話同英文,如:排隊line up,所以放棄轉班念頭。
至於升小呢,睇書話係黃埔宣小,但實際情況就未真係查探過。
‹ 上一主題|下一主題