用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 將軍澳王華湘和慕德邊間好D?
go

將軍澳王華湘和慕德邊間好D? [複製鏈接]

請問將軍澳王華湘和慕德邊間好D?有D人話王華湘,有D又話慕德,第2論邊間排第一志願,邊間排第二志願好呢?我小朋友是BAND尾的...THX~
   0    0    0    0

引用:請問將軍澳王華湘和慕德邊間好D?有D人話王

原帖由 oscar1117 於 13-03-11 發表
請問將軍澳王華湘和慕德邊間好D?有D人話王華湘,有D又話慕德,第2論邊間排第一志願,邊間排第二志願好呢?我小 ...

以b1尾成績兩間都比較吃力,它們都是將軍澳較好b2校,慕德校齡較長,學校又細又殘,成績比較平穩,但已被宣基,景嶺追過,校長剛上任,成績保持或進步有待觀察,有聯繫小學學額比較少;王華湘今年較多家長喜愛。但我本人上年以慕德作b2首選,志蓮小學上年公佈派位結果將慕德放在四大一起,應看高一線。我兒子現在升讀教會學校,雖然我們沒有宗教信仰,校長老師大部份有共同信仰比較有愛心,現在他比以前讀官校開心,但他宗教成績非常麻麻

我不是兩校家長,亦不知學校教學方式是否適合你孩子,排志願好難講,王華湘被吹捧後可能較多人選,視乎你心儀哪間?統一都是要踫運氣,將兩間排第一、二志願,以b2尾成績會過進取吧!

引用:請問將軍澳王華湘和慕德邊間好D?有D人話王

請問將軍澳王華湘和慕德邊間好D?有D人話王華湘,有D又話慕德,第2論邊間排第一志願,邊間排第二志願好呢?我小 ...
sorry,寫少左,我小朋友band 1尾的,2間邊間好d?應該張邊間放第一?thx

近期以王華湘較熱門, Band 1 尾選這兩間, 有一定機會.

既然係band 1尾同學,樓主有沒有諗過將軍澳四大band 1英中其中一間作為首志願?
:verycold: :verycold: :verycold:

引用:既然係band+1尾同學,樓主有沒有諗過將軍澳

原帖由 ohnono 於 13-03-11 發表
既然係band 1尾同學,樓主有沒有諗過將軍澳四大band 1英中其中一間作為首志願? ...
冇呀,唔敢太博,因為呢2間都有英文班,加上校風幾好,只係唔知邊間比較好

引用:Quote:原帖由+oscar1117+於+13-03-11+發表

sorry,寫少左,我小朋友band 1尾的,2間邊間好d?應該張邊間放第一?thx

...
兩間差不多,當然王華湘會優勝,環境好些學生會開心點

引用:Quote:原帖由+oscar1117+於+13-03-11+發表s

原帖由 安格斯媽媽 於 13-03-11 發表
兩間差不多,當然王華湘會優勝,環境好些學生會開心點
thx

‹ 上一主題|下一主題