用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 一個極不公平的田徑賽
go

一個極不公平的田徑賽 [複製鏈接]

今日啊女參加了100米賽跑,見她遠遠抛離其他對手,穩奪冠軍。誰知成績公佈,只得亞軍。大會話因為有個女仔遲到,比佢自己跑番,奪了冠軍。吓,禁兒嘻都得? 後來發現原來佢係個主辦機構嘅學生。幸好後來60米有機會同埸較勁,啊女不負所托,驘番佢。呢件事再次証明世界冇公平,唯有自己努力,機會會再出現。

2    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

引用:今日啊女參加了100米賽跑,見她遠遠抛離其

原帖由 YuFamily 於 13-03-10 發表
今日啊女參加了100米賽跑,見她遠遠抛離其他對手,穩奪冠軍。誰知成績公佈,只得亞軍。大會話因為有個女仔 ...

可以咁兒戲都駛恨,如果係輸時間,同時可以教埋阿女,每次跑都要盡全力,同時間比賽。不過我覺得遲到都可以跑過,都幾離譜

真係幾離譜,不過坊間好多比賽都係吾係太公平,唯有看開d,或者吾參加某些機構的比賽。

回覆:一個極不公平的田徑賽

八封一問是哪個田徑會所舉辦的比賽?

回覆:Rose^^ 的帖子

其實輸贏好平常,上來分享只是覺得大人歪曲了的價值禍及下一代,如果個遲到慨女仔唔係佢學生,點會有得補跑?而家佢個會又可以宣傳個學生得獎。Rose, 唔知BK 比唔比開名,pm比你

回覆:一個極不公平的田徑賽

引用:其實輸贏好平常,上來分享只是覺得大人歪曲

原帖由 YuFamily 於 13-03-10 發表
其實輸贏好平常,上來分享只是覺得大人歪曲了的價值禍及下一代,如果個遲到慨女仔唔係佢學生,點會有得補跑 ...
遲到都有得比賽,真係離譜:;pppp:,check pm

回覆:YuFamily 的帖子

我都想知邊個機構,可否pm 比我,謝謝!

我都想知禾!咁攪仲有人玩既咩?

貢獻勳章

咁垃圾的比賽, 下年唔好浪費時間啦 !!!!!!

醒目開學勳章 王國長老

聽樓主咁講, 真係好兒戲.

各位想知的. 請自行 PM 樓主查問, 不要在版面留下沒有讀取性之文章. e.g Pls check PM / Pls PM me. etc. 謝謝!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

引用:咁垃圾的比賽,+下年唔好浪費時間啦+!!!!!!

原帖由 joemyt 於 13-03-10 發表
咁垃圾的比賽, 下年唔好浪費時間啦 !!!!!!
唔會再參加呢間啦,我相信仲有好多好有心慨田徑會,下次會問清楚先参加!

請問係咪今日喺城門谷䫀比賽?

回覆:Christi 的帖子

是的

唔怪得我見到幾次得一、兩個跑手既比賽。如果真係好似工作人員咁講,又真係好唔pro,不過睇個機構個名就知好浮誇。

回覆:ha8mo 的帖子

個會剛剛打電話求,話因為個遲到嘅女仔個爸爸好惡,D工作人員唔識處理,承認處理出錯。如果說法屬實,一来個會唔專業,二來就是另一大教懷細嘅悲哀故事。個女仔大個左會係點?做父母真係要小心言行。

遲到已經要取消資格啦, 有咩可能自己跑都比佢贏?!!
‹ 上一主題|下一主題