用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 可否幫我改一改?謝謝
樓主: 亞迎
go

可否幫我改一改?謝謝 [複製鏈接]

引用:還有我會將你們為我改的文章印出來,給小朋

原帖由 亞迎 於 13-03-12 發表
還有我會將你們為我改的文章印出來,給小朋友看,可以提醒他的錯處!再有不明白,我會叫小朋友回學校問老師 ...
欣賞你想幫助孩子,但評文是英文教師也覺難的事。EK 你一言我一語,對孩子實際幫助有限。好學的學生回校問老師個別學科問題,唔會唔理掛?

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

醒目開學勳章 王國長老

叫囝囝作完拎返學校問老師意見啦~~~

我囡囡 P.3 時老師都話學生可以係屋企作完文後拎返去畀佢地睇下再畀意見.

一個向學既學生, 老師係樂意付出架.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:叫囝囝作完拎返學校問老師意見啦~~~我囡囡+

原帖由 miriam 於 13-03-12 發表
叫囝囝作完拎返學校問老師意見啦~~~

我囡囡 P.3 時老師都話學生可以係屋企作完文後拎返去畀佢地睇下再畀意 ...
無錯!我覺得可以攞返學校俾老師改。我呀囝英文老師時常鼓勵同學們作完文俾佢改,我覺得好好,但無耐呀囝並不熱衷

‹ 上一主題|下一主題