用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

收生疑問 [複製鏈接]

請問音小會唔會專收大B或有基督信仰? 申請時要唔要有教會信去証明呢?
同埋覺得佢地會有咩收生喜好呢? tks~
   2    0    0    0

回覆:收生疑問

如果係基督徒,咁大家理念相同,機會係有既。不過我有聽過唔收。
提交文件有提到可交教會活動證明信。

All_is_well  Thanks  發表於 13-3-9 00:47

回覆:All_is_well 的帖子

My friend they are not a christian but their son had offered.  really depends on the performance of their child and both of them.

All_is_well  Thanks  發表於 13-3-9 00:48

回覆:All_is_well 的帖子

本人囝囝音小收了!我地唔係基督徒,又沒有學樂器!我想學校想收的學生家庭係認同其校的辦學理念,明白教會學校及學音樂的好處!

All_is_well  Thanks  發表於 13-3-9 00:48

我又想問會唔會佢地較喜歡收公務員子女呢? 如果唔係基督徒又好難會比佢地覺得認同佢地辦學理念喎, 我見佢地網址寫 ->"提供基督教優質教育及優質音樂教育,使他們在聖經真理及音樂的薰陶下,獲得優良的教育及栽培"
cfyting 發表於 13-3-8 18:14
本人囝囝音小收了!我地唔係基督徒,又沒有學樂器!我想學校想收的學生家庭係認同其校的辦學理念,明白教會學 ...

All_is_well 發表於 13-3-9 00:46
我又想問會唔會佢地較喜歡收公務員子女呢? 如果唔係基督徒又好難會比佢地覺得認同佢地辦學理念喎, 我見佢地 ...

我兩公婆不是公務員,囝囝亦不是大B!我向老師表示我想孩子在教會背景學校及充滿愛的環境下成長!老師知道我們無宗教,可能她感覺我們對基督教無抗拒啩!佢仲問若孩子有一天問我們他想信主,我們會點看法及處理!

原來係咁, 明白晒~ 謝謝回應~ 因最近琴老師話叫我地考慮下小朋友考讀音小, 俾佢發揮更多, 而我都覺得小朋友上年八月開始學琴, 見佢都學得有版有眼同埋學得開心, 依家彈緊二級歌, 所以想多點了解下音小..., 真係感謝各位回答~ Thanks
cfyting 發表於 13-3-9 07:55
我兩公婆不是公務員,囝囝亦不是大B!我向老師表示我想孩子在教會背景學校及充滿愛的環境下成長!老師知道我 ...

do they have preference for kids currently learning music instruments?

醒目開學勳章

煩緊我係基督徒,洗左禮,但現在沒有參與任何教會活動,咁我點填?照直寫家庭信仰是基督教?

回覆:mpyleung 的帖子

I guess not a problem but may be the teacher will ask u why u did not go to church nowaday

回復 mpyleung 的帖子

唔駛煩,讀書係你個小朋友唔係你,照填囉。無話過父母受洗但無返教會唔彼,最重要認同音小教學理念和配合就無問題啦!
‹ 上一主題|下一主題