用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 入英华放棄41綱大抽獎嗎?
go

入英华放棄41綱大抽獎嗎? [複製鏈接]

如題,都係有英华放棄抽LS,有無人?

0    0    0    0

回覆:applebebe 的帖子

我放棄了LS啦!

比我都會...唔係話邊間好D/叻D, 因為要好好運先會抽中LS, 穩陣起見又咁叻考到, 應該會讀英華. 除非LS係超級心儀啦.

law_panda  Agree!  發表於 13-3-8 11:20

agree, 問心係我會選英華, 首先自我申報, 我是net 41, 客觀黎講, 派位係half/half, over 1000 人抽41 NET (上年9xx, 我估今年過1000人), LS 是84個位, 如一半男仔, 都有500人抽LS, 而且YINGWA 學費平, 有中學BACK UP, 可以住番YINGWA 附近新型屋苑, 近返學, 但要住近LS 附近, 一係我唔岩佢, 一係佢GE 價錢唔岩我, 大部份過仟呎, 小朋友讀6年返學, 又要課外活動, 住近D,會方便D, 除非你真係好超級心儀 LS 啦.

回覆:applebebe 的帖子

比$100 百佳禮卷同一注未知果嘅商埸抽獎卷你簡, 會不會易啲下決定?

applebebe 發表於 13-3-7 10:52
如題,都係有英华放棄抽LS,有無人?
抽LS啦,快些放番個學位俾真係想讀的人啦。

英華已經肯定。抽喇沙卻是未知。而且一年比一年難中,又多人抽。太博了。

MCLIAN  Agreed  發表於 13-3-8 08:17

醒目開學勳章 王國長老

如果揀抽獎, 一早就唔需要申請英華, 可以慳返D報名費同時間TIM

Pigbaby  智者!!  發表於 13-3-8 08:49

已放棄抽LS註冊英華
兒童是世界上最快樂o既人兒,兒童是多可愛~~

yw is better

回覆:入英华放棄41綱大抽獎嗎?

考到都唔讀?!咁當初點解要報讀呢?

LS抽獎,太講運氣,而且跟中學部的關係又要看敎署心情而變。又要為分數緊張數年,好處是免費。
YW在手,直升中學部少煩惱,有數年時間發展孩子不同興趣及天份。壞處是要錢。

上年我地都遇到同樣情況,我地決定了註冊英華,放棄抽LS,但公佈大抽獎當日(6月)有遞portfolio去LS博一博. ;)

回復 Charlotte_mom 的帖子

認同,.....我自己一早已經住NET 41, 所以考小學時都已決定, 唔會報晒所有熱門有直資,  除非YINGWA, DBS, ST PAUL 中左, 就會放棄唔抽LS,
‹ 上一主題|下一主題