用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 兩間學校 Interview 撞期, 點算?
go

兩間學校 Interview 撞期, 點算? [複製鏈接]

醒目開學勳章

一間寫明不可以改期, 而另一間沒有寫明, 只寫住如有疑問, 可致電查詢.
首先, 我想問一問第二間學校可否改期.

但, 需要改期的原因, 應該直接說明是 interview 撞期?  我覺得好似同學校講明佢係 second choice 咁, 唔知我有無諗多左呢.

請各位有經驗的 jm 幫忙.  謝!
   0    0    0    0

我都是兩間同一天同一時間,第二志願嗰間講明不接受改時間,唔去是不會再補時間目,反而第一志願說如有重要事需改時間.只要提前通知可以改,當時我15/16怕他是假民主,但想一晚覺得,既然選咗兩間必定兩間都想IN的,無理由未見玄就放棄任何一間.於是,第日即刻打去第一志願改時間,學校沒問甚麼即刻改了時間. 馬上輕鬆晒.其實IN咗都唔知得唔得,但唔IN一定唔的. 所以. 試下改時間無防

醒目開學勳章

CSLmumi 發表於 13-3-6 17:05
我都是兩間同一天同一時間,第二志願嗰間講明不接受改時間,唔去是不會再補時間目,反而第一志願說如有重要事 ...
多謝你意見, 我都係 15/16, 因為唔知可唔可以改期果間係第二志願, 但我知道如果唔試下要求改期, 就等於無機會 in, 所以 e+ 係諗緊如果打去話要改期, 而學校要我講出因咩事要改期, 唔知答佢因為撞期定係再搵藉口好, anyway, 聽日我會打電話去改期. {:1_1:}.

我個人應為照說事實,
(第一)做個好榜樣給小朋友看,
(第二),如果找個藉口,面試時,老師突然問小朋友,並發現說謊咪仲唔好印象.
(第三),如果間學校真的噤氣算了吧(講笑)

醒目開學勳章

CSLmumi 發表於 13-3-7 10:06
我個人應為照說事實,
(第一)做個好榜樣給小朋友看,
(第二),如果找個藉口,面試時,老師突然問小朋友,並發現說 ...
已 call 學校要求改時間, 校方要我比一個時間佢, 睇下可唔可以安排到, 並沒有問原因, e+ 等校方回覆. {:1_1:}

‹ 上一主題|下一主題