用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果5、6月之後,都冇收到call?
go

如果5、6月之後,都冇收到call? [複製鏈接]

有冇人試過到5、6月都冇offer?
咁點算?

1    0    0    0

回覆:bsir 的帖子

原校不可直升嗎?

第一:繼續找其他學校
第二:寫求位信給所有給你waiting的學校,而且一個月一封,親自拿到學校,直到10月。(是10月,不是9月!!)現在超多變態家長開學試學後才決定讀哪一家。

回覆:如果5、6月之後,都冇收到call?

係咪細B, 如果係馬上搵下村校有冇PN or K1位!點都要搵一間打底先!真係冇就搵playgroup

另外,waiting求位吾好只求一綫名幼!今年九月再以超大B身份重考!

回覆:lalamike 的帖子

原校真係冇$讀,因為唔值囉!
學費$4xxx X 11
雜費$2500 x 2 (唔知有乜,冇書單睇,得一個總數比你交$$)(朋友比個書包我,我問學校可唔可以扣起書包$, 佢地話唔得,一定要全數比,有多個書包就輪流替換用)
校車$8xx, 只係3個地鐵站
讀咗1個學期,血已慢慢放乾

依家唯有讀埋下學期

回覆:bsir 的帖子

請問邊間呀?

回復 bsir 的帖子

嘩!你小朋友間pn又真係幾貴
不過,都要睇埋是否物有所值!
如果佢教得你囝囝好的
又真係唔好彩無其他kg收
可否讀多一個/半個學期再去心儀學校叩門插班﹖
戳你慘,不過都希望你d血無咁快流乾啦!

引用:原校真係冇$讀,因為唔值囉! 學費$4xxx+X+

原帖由 bsir 於 13-03-01 發表
原校真係冇$讀,因為唔值囉!
學費$4xxx X 11
雜費$2500 x 2 (唔知有乜,冇書單睇,得一個總數比你交$$) ...
Think?

回覆:如果5、6月之後,都冇收到call

不用怕 上一年KV 22/8 先call我 加油

除左村校直升。我得番kv waiting. 無了。

引用:除左村校直升。我得番kv+waiting.+無了。 +

原帖由 sammisamlee 於 13-03-02 發表
除左村校直升。我得番kv waiting. 無了。
努力!努力!努力!用心栽培小朋友2年半,考小一時羸回所有嘢回來!

DBS/DGJS 等緊你!

引用:Quote:原帖由+sammisamlee+於+13-03-02+發

原帖由 lovebb2 於 13-03-02 發表
努力!努力!努力!用心栽培小朋友2年半,考小一時羸回所有嘢回來!

DBS/DGJS 等緊你!
多謝你。不過見其他人有幾個offer?自己一個都無。interview. 有d in 得幾好。 但都係reject. 等到三月,真係心情跌落谷底

回復 sammisamlee 的帖子

唔好太擔心啦,起碼仲有間幼稚園做back up先!KV應該4月尾會開始call waiting架喇!(因為上年都係around4月)到時留意電話啦!祝君好運!!!

引用:回復+sammisamlee+的帖子 唔好太擔心啦,起

原帖由 Amymichelle 於 13-03-02 發表
回復 sammisamlee 的帖子

唔好太擔心啦,起碼仲有間幼稚園做back up先!KV應該4月尾會開始call waiting架喇! ...
多謝你。不過算啦,吳想抱太大期望。

回覆:如果5、6月之後,都冇收到call?

fc1111 發表於 13-3-1 17:31
第一:繼續找其他學校
第二:寫求位信給所有給你waiting的學校,而且一個月一封,親自拿到學校,直到10月。 ...
請問一個月一封,內容要寫些什麼?我驚第二及第三、四封內容同第一封大致一樣,諗唔到要寫咩好...
存感恩的心

回復 晞晞爸b 的帖子

內容可以大致相同,稍作變化即可,重要的是顯示你的入讀決心。

fc1111 發表於 13-3-4 09:45
回復 晞晞爸b 的帖子

內容可以大致相同,稍作變化即可,重要的是顯示你的入讀決心。 ...

thank you
存感恩的心

真心救教。

我囡05—2010,現只有讀梗個間村校。同 kv waiting 。無了。

求位信應點寫? 有 format 嗎?

回覆:sammisamlee 的帖子

用電腦板面的各類信件參考範本就有,但係就要改改內容

‹ 上一主題|下一主題