用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅堂幼稚園(北角) S. Paul Church 2013/14 K1 同學仔及家長第一次召集 ...
go

S. Paul Church 2013/14 K1 同學仔及家長第一次召集

我兩小朋友將會9月入學! 有人話spc是開心學校, 課程較淺, 多戶外活動, 究竟是事實抑或傳言呢?

Anyway, 本人覺得開開心心最重要, 緊接住當然是資素啦. 英文/普通話可能
無其他私立幼稚園甘好. 例如日日有net, nmt上課. 唯有出外面補一補啦.
你點睇呀?

Hello,  我囝下午班.

回覆:S. Paul Church 2013/14 K1 同學仔及家長第一次召集

我嗰個都係!

回覆:S. Paul Church 2013/14 K1 同學仔及家長第一次召集

hihi,下午班,俾啲信心這間好學校啦!就算讀到進取學校咪一樣要周圍補身,補身,边有人嫌多吖!

回復 hy20041120 的帖子

my son will go for pm class, 大家住港島 or 九龍?

我住西環,  有朋友個囝都係讀聖保羅堂.  車費要千二.  都幾誇張.

Good-Luck  聽聞 2013-2014年度要 $1300-$1400.-  發表於 13-6-11 14:08
Fullstop  我哋住南區, 今年都係收$1200  發表於 13-3-22 14:32

回復 evawa 的帖子

, 咁過海校車要收$2000 都不無道理喎~

回覆:desmond100104 的帖子

正常要2千喇,遠咁多, 又隧道。

回覆:evawa 的帖子

西環去北角車程都唔近,駛唔駛45mins?

回覆:desmond100104 的帖子

Hi 我個女都係下午班,有幸入到spc其實都幾開心!

回復 desmond100104 的帖子

我問過校巴ee,  因為我係差不多尾站,  車程半小時.  我覺得都接受.

你就好, 我住九龍, 問過車程, driver just said less than 60 mins
擔心小朋友會否很累, 但又好想阿仔讀 spc

來回要two hours !   你真係要諗一下喎.

不過好彩返下午班, 上午就唔好喇.

回覆:evawa 的帖子

無法啦,九龍沒有心儀學校收,好彩阿仔都幾鐘意撘車望下街,唯有自己到時同學校及校車聯絡多d

回復 desmond100104 的帖子

SPC都幾難入, 位又少, 考嘅人又多, 可以入到比例都我估計只有10分之1左右. 讀下午, 車程遠d都可以易d處理到. 上午真係超難搞.

evawa, 你的小朋友是男定女呀?

回復 Toffee888 的帖子

都係嘅, 你個小朋友是男定女呀?

回覆:hy20041120 的帖子

男仔, 3月B

引用:回復+Toffee888+的帖子 都係嘅,+你個小朋

原帖由 hy20041120 於 13-03-22 發表
回復 Toffee888 的帖子

都係嘅, 你個小朋友是男定女呀?
仔呀!nice to meet you

醒目開學勳章

Just stop by and say hello. My son is currently in SPC K1. Nice to meet you all :)