用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 紅磡學之園、St Catherine,2選一
go

紅磡學之園、St Catherine,2選一 [複製鏈接]

PN面試撞期,到邊間好?
兩間面試考D咩?
另外,有無家長可以分享邊間好D?

1    0    0    0

回覆:紅磡學之園、St Catherine,2選一

我女讀緊st cat pn ,認真麻麻
LH好好多

點解st cat麻麻???可以分享下嗎? 謝謝

回覆:BethMum 的帖子

St Cat 好難入 gar wor, why 麻麻??

引用:我女讀緊st+cat+pn+,認真麻麻 LH好好多 +

原帖由 ccoic 於 13-03-01 發表
我女讀緊st cat pn ,認真麻麻
LH好好多
願聞其祥thx!

SC 有冇直升k1呢? pn好唔好都唔理.
~easybring~

純個人意見,學校冇校車,即使係街車,保姆車都冇專用上落車位,樓下開左間專做大陸客的珠寶店,每朝八點半已有一車車大旅遊巴,一群群大陸客用小朋友爭路,對小朋友尤其需塔校車的小朋友好危險

課程方面,st. cat PN偏淺, 課程跟LH pn課程比對,就知咩事

聞說來年pn唔一定直升K1, 因校長話出面考佢地k1的小朋友好勁,但因pn直升,令k1唔夠位收啲叻人,影響未來k1質素,我只係聽聞,未經證實

回覆:ccoic 的帖子

2歲幾有咩叻人唔叻人啊?識彈琴游水嗎?

minirat  哈哈!  發表於 13-3-13 12:38

近年隔唔中有媽媽出post,話學xx好好多,多同家長溝通。但地點唔方便,唔知會不會係九龍塘開間呢

引用:近年隔唔中有媽媽出post,話學xx好好多,多

原帖由 hebe2010 於 13-03-02 發表
近年隔唔中有媽媽出post,話學xx好好多,多同家長溝通。但地點唔方便,唔知會不會係九龍塘開間呢

...
地點好唔方便,最終無去interview

引用:純個人意見,學校冇校車,即使係街車,保姆

原帖由 ccoic 於 13-03-01 發表
純個人意見,學校冇校車,即使係街車,保姆車都冇專用上落車位,樓下開左間專做大陸客的珠寶店,每朝八點半 ...
係呀!間嘢新年前開的,就係學校樓下。

ccoic 發表於 13-3-1 16:32
純個人意見,學校冇校車,即使係街車,保姆車都冇專用上落車位,樓下開左間專做大陸客的珠寶店,每朝八點半 ...

海濱南岸?反而適合我地,因為由屋企步行到學校唔洗5分鐘
SC出名重視presentation和creativity,多於學術,你覺得呢?
好似有家長打去問,目前PN都依然可以直升K1
‹ 上一主題|下一主題