用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節報喜位
樓主: video_ming
go

校際音樂節報喜位   [複製鏈接]

回覆:papaya854 的帖子

Man , in luk kwok

Is he named Nigel ?

十月媽咪  請問呢個評判係咪出名手緊?  發表於 13-3-6 16:28

蜜蜜 發表於 13-3-4 22:17
小女幸運地得N211第二名,第一次參與,對她的表現非常滿意了

恭喜恭喜. 介唔介意講下得分幾多?

回覆:emibaby 的帖子

Sorry, 我都唔知要唔要呀!只係諗住多個參考。

引用:Is+he+named+Nigel+?

原帖由 evaanson 於 13-03-05 發表
No, the adjudicator was Mr Esswood

引用:Quote:蜜蜜+發表於+13-3-4+22:17+小女幸運

原帖由 tomatokid 於 13-03-05 發表
恭喜恭喜. 介唔介意講下得分幾多?
She got 88

tomatokid  好叻女   發表於 13-3-7 09:36

回覆:校際音樂節報喜位

今日女比賽,Comment有讚無彈,竟然咩獎都無,咁即係點呀?!

回覆:Honeymum 的帖子

Most judges will give encouraging comments.  Dun take it seriously.

回覆:marcuscyrus 的帖子

真架!咁點改善呀!
參加左幾年,第一次咁咋,真係有啲唔開心。

Honeymum 發表於 13-3-7 19:51
真架!咁點改善呀!
參加左幾年,第一次咁咋,真係有啲唔開心。
未必係你地唔好,只係評判認為有更好的。這也是學習之一,我兒子前兩年比賽都一樣,評語都讚,就是沒獎,我自己心知他根本就不是突出的一個。
評判的責任就是找出頭3名,其他的,不會太計較啦

十月媽咪  請問呢個評判係咪出名手緊?

for your information
我兒子也是這評判評,第3名,81分
就分數而言應該算緊,不過好難講,可能評判覺得全部人都拉得麻麻都唔定xd

十月媽咪  我哋大提琴都係佢做評判, 冠軍86, 亞軍84, 季軍83, 其餘80以下, 好多得70分! 大提琴老師伴奏另一場初級組, 好多人得6字頭! :(  發表於 13-3-7 20:47

講不難.....8字頭不錯、7字頭不差
數下去還有6、5.....未必是壞事、加把勁吧。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

所以常常說要全力以赴,如果在手緊評判手中都取得滿意分數,會雙倍高興xddd
我兒子的小提琴確實有待磨練,他自己都知,所以比賽過後,他變得異常積極xd

henryho4h  我仔衰完都注重咗姿勢!  發表於 13-3-7 22:44
henryho4h    發表於 13-3-7 22:40

醒目開學勳章 王國長老

引用:Most+judges+will+give+encouraging+commen

原帖由 marcuscyrus 於 13-03-07 發表
Most judges will give encouraging comments.  Dun take it seriously.
例如 I would to congratulate all the students, they have done a VERY good job indeed.吾通個個都係冠軍咩

Honeymum  此言甚是!   發表於 13-3-8 00:22

引用:+本帖最後由+bebebe12345+於+13-3-7+20:36+

原帖由 bebebe12345 於 13-03-07 發表

講不難.....8字頭不錯、7字頭不差
真的會給五字頭六字頭的分數嗎?如果能拉完整首曲?

引用:Quote:原帖由+bebebe12345+於+13-03-07+發

原帖由 karenchan99 於 13-03-08 發表
真的會給五字頭六字頭的分數嗎?如果能拉完整首曲?
可能由頭走音到尾?

回覆:marcuscyrus 的帖子

恭喜各位囝囡得獎者,沒得獎的在台上完成比賽亦已好叻!我囡19號比賽,我開始緊張啦!

**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

請問有冇人知道N212首歌嘅速度大概應該係點?
我有朋友比賽完, 話評判要求慢, 隻歌係搖籃曲,
我同老師講, 但佢唔多信, 仲話個個評判要求都唔同,
佢自己參加校際經驗都豐富, 一屋都係紅cert同旗, 仲有同我哋分享佢以前參賽d經驗,
不過早兩日亞女同伴奏夾, 感覺唔慢,
亞女平時練開個速度係慢過同伴奏夾, 所以覺得佢拉得好急,
手指好似因為轉得唔夠快, d音flat得幾緊要,
但問亞女佢又話冇問題.
下星期就比賽, 我都唔知應該點,
係咪要同老師堅持, 要慢返d呢,
咁佢可能會好唔高興, 覺得我哋唔信任佢.

bebebe12345  唔好鬥沖.....  發表於 13-3-8 12:09

貢獻勳章

我見一般比賽的同學,只要能完成整首歌,都起碼有七字頭。當然,唔可以太過甩甩 cut cut 啦! 因為見過有人在同一 bar 彈錯,就不斷重覆該 bar;亦見過有小朋友太緊張,彈彈下停低左,唔記得,所以被評判 disqualified.

所以大前題都係要完成首歌 !

回覆:joemyt 的帖子

都唔一定,一直我都以為校際比較encouraging,  前幾天學生比賽,冇背錯通順,當然音色有待磨練,但評判俾的分數連證書都拎唔到。小朋友努力過,很失望。

marcuscyrus  some judges r very mean, but a majority quite encouraging  發表於 13-3-8 10:13
‹ 上一主題|下一主題