用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 死嘞。。。灣仔網業主賣左樓
go

死嘞。。。灣仔網業主賣左樓 [複製鏈接]

啱啱收業主電話,樓已賣,4月成交,,,但而家d租好金,,我地可能要暫時搬番娘家住,,但唔再係灣仔網,,,點算??楝唒小學,,可以點??

0    0    0    0

回覆:死嘞。。。灣仔網業主賣左樓

租約幾時到期?

引用:租約幾時到期? +

原帖由 ac917 於 13-02-26 發表
租約幾時到期?
生約嘞。。。佢唔續我都驚驚地。。點知咁快。。。唉。。又唔等多兩個月。。

醒目開學勳章 王國長老

經業主叫新業主聯絡你, 睇下佢想點, 如果係搬硬既, 你都要早日打算架

引用:經業主叫新業主聯絡你,+睇下佢想點,+如果係

原帖由 Charlotte_mom 於 13-02-26 發表
經業主叫新業主聯絡你, 睇下佢想點, 如果係搬硬既, 你都要早日打算架
佢話個買家係買黎自住的。。。。但教育局既揀學校已經一早交哂。。我可唔可以。。用番個地址收住信先呢?等攪完珠先改番。。。

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+13-02-26+

原帖由 tc123 於 13-02-26 發表
佢話個買家係買黎自住的。。。。但教育局既揀學校已經一早交哂。。我可唔可以。。用番個地址收住信先呢?等 ...
直接打去教局查詢!

唔係一月時o係地址決定咖咩, 之後搬左都冇問題咖?!

醒目開學勳章 王國長老

shevachevy 發表於 13-2-26 10:49
唔係一月時o係地址決定咖咩, 之後搬左都冇問題咖?!

緊係唔係! 教育局唔知就無問題姐

引用:Quote:shevachevy+發表於+13-2-26+10:49+唔

原帖由 Charlotte_mom 於 13-02-26 發表
緊係唔係! 教育局唔知就無問題姐
呀。。今次死得了。。。如果真係要所有野一齊改,,,都唔知揀得咩學校。。我係咪要從頭煩過??。簡直想死。。。。

租住啲service apartment 先, 在灣仔同近銅鑼灣區都有啲可以租半年, 不太貴的.

呃教育局, 唔係咁好囉, 查唔好就好, 查到無得你讀, 到時你仲徬徨

引用:租住啲service+apartment+先,+在灣仔同近銅

原帖由 Twins-Baby 於 13-02-26 發表
租住啲service apartment 先, 在灣仔同近銅鑼灣區都有啲可以租半年, 不太貴的.
有冇service apartment資料介紹?

醒目開學勳章 王國長老

引用:租住啲service+apartment+先,+在灣仔同近銅

原帖由 Twins-Baby 於 13-02-26 發表
港島區有吾貴既service apt就怪啦

回復 Charlotte_mom 的帖子

13.K 我朋友真係住過

回復 tc123 的帖子

唔駛咁擔心,先了解事實及變數。

1 先了解業主意向,可能冇咁差!

2 直接問教育局或校方,理應有cut off time 。
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

醒目開學勳章 貢獻勳章

多口問句:你娘家近唔近灣仔?
如果唔係名校,好多校車都係行走區內,或者附近,咁就算你中頭獎,對你屋企都唔係一件好事
相反,快d決定居住安排,盡快轉區,仲有可能可以再填過份表,總好過再遲d要讀揀淨尾!
恐龍家

不如問下新業主可唔可以租兩個月比你啦, 貴D都無計

回覆:死嘞。。。灣仔網業主賣左樓

賴皮唔搬,咁點?

醒目開學勳章 王國長老

引用:賴皮唔搬,咁點? +

原帖由 lovebb2 於 13-02-26 發表
賴皮唔搬,咁點?

引用:Quote:原帖由+lovebb2+於+13-02-26+發表賴

服!
版主咁講,真慚愧。只是多個提議(可能是笨橋),睇下可否拖到大抽獎。

‹ 上一主題|下一主題