用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 男拔真係唔簡單!
樓主: Twins-Baby
go

男拔真係唔簡單! [複製鏈接]

引用:Quote:babeBBDoll+發表於+13-4-8+01:06+請

原帖由 ANChan59 於 13-04-12 發表
Some observations on DBS
多謝分享

引用:Quote:babeBBDoll+發表於+13-4-7+23:44+我

原帖由 pingu_k 於 13-04-11 發表
我不了解此校,都有憂慮你親戚提的問題!男拔學生會否大多是所謂有家底的人?家長會否是在外勁谷形? ...
我經常會路過附近,眼見係有部分小學生有車接送,亦有D係家長或工人姐姐接送,而中學生亦比較多自行放學,感覺與其他學校分別不大,有時亦會見到中學生跑上加多利山練跑,見佢地跑得好開心,我一直有追開DBS D post, 仲有睇新任校長同舊校長既訪問,一直感覺校長很愛學生,一切由學生出發非常感動!
我媽咪有個朋友佢個仔讀x沙,佢另一個朋友個仔讀DBS,佢話覺得X沙比DBS谷同壓力大,功課亦較多!
我覺得佢功課量真係唔多,應該係貴精不貴多,(我始終唔係用家,所有野都係聽人講!)
但我之前入過去學校一次,真係好舒服!
*我讀中學時補習,坐我隔離嗰個男仔佢正是男拔生,我心唸佢英文非常好,仲要出黎補一補 haha 我記得佢好 nice 架,完全冇名校高人一等既感覺!

回復 babeBBDoll 的帖子

男拔仔都係人, 都無話高唔高人一等, 而好多家長都係有啲家教的人, 下一代都應該唔會差吧. 同時, 男拔仔見得世面都多, 所以在外面行為都會檢點啲.

引用:回復+babeBBDoll+的帖子 男拔仔都係人,+都

原帖由 Twins-Baby 於 13-04-13 發表
回復 babeBBDoll 的帖子

男拔仔都係人, 都無話高唔高人一等, 而好多家長都係有啲家教的人, 下一代都應該唔 ...
我之所以咁講係因為某男校中,有頗多呢類人

Twins-Baby  邊間咁無修養?   發表於 13-4-13 12:21
‹ 上一主題|下一主題