用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 低功能自閉症=腦葉酸缺乏症
樓主: Kyle
go

低功能自閉症=腦葉酸缺乏症   [複製鏈接]

回復 myson727 的帖子

totally agree

回復 apple~y 的帖子

How to buy Nordic natural in Hong Kong ? Please assist and tell me,

I also want to try after finishing my remaining 2 bottle of "eye Q"

其实我諗我係張醫師果度同你傾過計,所以我見你好似對答方面叻過我哩個初哥,如果你訂就幫我一齊訂,我去張醫師處時約你攞,除咗省運費外重可以省返少少時間添。因为我無做嘢獨力照顾個仔,自己又無錢請工人,清潔,洗衫,買餸,煑飯,洗碗自己做曬,而且我仔又未返到S位,主流又唔收佢,我省返少少時間做家務真係無時停。你訂時話我聽,我都想試下,唔該!

回復 Kyle 的帖子

我見你之前既文章有提過淘宝,所以唔會咗姐。你有無比你個仔飲豆奶代替牛奶?有啲人話怕涼對小朋友唔好,有啲人話有激數。我想學多小小,唔該。

回覆:chris-BB 的帖子

豆奶我無俾個仔飲。佢疴爛屎果兩年我主要俾水佢飲。而家程況好些我就想開始俾番佢飲唔同既飲品,但儘量有機天氣。而家研究緊豆漿,因坊間既普通豆漿全都是盒裝豆漿唔知咩加水,而普通豆全都是基因改造,我想淘部九陽豆漿機,然後自已買有機黃豆,有機糖打俾個仔試下。

我覺得自閉仲衰過生cancer. 生Cancer 醫唔到屎鬼咗去便無咗個問題,自閉醫唔到佢就一定長命過我。我某程度當個仔生cancer咁醫,cancer 病人要食好野,如我會買有機菜、無激素雞、無激素豬。濾過啲水先俾佢飲。排毒果排面色黃帶黑,日日爛屎,而家反而便便好咗,面色白裏透紅。還有記住換晒你廚房用具,改用安全的鑊,煲、碗、匙俾佢。膠用舊咗會變色,表示已經係甩咗啲唔知咩野出嚟,玻璃或靚不銹鋼用來用去一樣樣表示無甩過野出來,相對安全。唔好怕小朋友會打爛碗,打爛咗未掃咗佢,總好過個仔長期食住一隻會甩啲唔知咩出嚟既碗囉!我信病從口入。還原基本步從生活入手點樣截停佢從生活中吸進身體的毒素,猛咁排毒無用,佢又猛咁吸。

回覆:myson727 的帖子

B12針要打在肌肉,等身體慢慢吸收,打血管唔係媽咪可以打到,b12 打落血,一陣就疴番出來,無用。不過你要望一望dr neubander 個protocol 既負面野。俐底丸我想唔多啱自閉兒,邊個識放俐底?要食可以望下revitapop 係波板糖來的。

回覆:apple~y 的帖子

Iherb quote 我個 referral code: ASO918, 第一次買好似平唔知usd 4 定usd10. 其實我是marketing!

回復 chris-BB 的帖子

你唔好0甘講,我邊係叻呀
我同仔仔都行0左條路3年幾,好多訓練,治療都試過
又同呢方面問題家長交流過,叫有0的經驗
係kyle面前我都係初哥
過多幾年,你都會好似我0甘
你小朋友係咪好細未派到s位,我仔仔番第2年
我係張醫師診所都同好多媽媽傾計,可能我0地傾過都唔出奇
加油

回覆:Surveyor 的帖子

Go to little giant see see.  我上佢網發覺我果隻無貨了。www.nordicomega.com.hk. 好似係香港代理,問下佢地係邊到買到。之前好似係three sixty 擺過booth.

回復 Kyle 的帖子

買usd 60 都有95折

回復 Surveyor 的帖子

Iherb 買抵0的

呢啲叻唔好恨,我令願叻係研究LV Prada 各款手袋的型號同分別。 其實我學識咗宜家做咩都要驗屍咁驗。以前咩都唔識屎,咩都唔理,政府、醫生、廣告講咩我便信咩囉!個仔剛病好瘦晒我仲驚打唔切之一歳針,之後個仔果排全身出疹(出疹唔係好野,全身多處發緊炎),我仲聽埋個pk 醫生話一邊大脾可以打水痘,另一邊可以打埋流感。條命生得唔好,懶邊樣就衰邊樣,宜家做咩都驗屍咁驗,唔想出錯。

你要我介紹呢樣果樣,我都係個凡人嚟㗎同而家都巧窮,有咩referral program 唔通我唔出聲?出聲唔好話我有關連喎!我買咗幾年野,緊係有關。

我連大大樽有機洗衣液、洗潔精、沐浴露、食油,都係果到買,個Dhl 巧變態兩三日就送到府上。快過淘寶巧多,落百佳買都要用力抽上來。同埋佢地應該同Dhl 有special deal 運費超級平,but we can enjoy the world class courier service.

回復 Kyle 的帖子

我0地個個家長都係凡人
有了個a仔人生就不平凡
多謝你介紹......香港買真係好貴

我仔都開始唔細咯!都巳經剛三歲,去張醫處有三個疗程,進步都有少少,但好慢,可能低功能自閉症關係,柯屎柯尿都唔出聲,雙字有少少出,短句得兩句。就算見得爸爸都叫媽咪抱抱,媽咪讀,好似背書咁背熟句子,都唔知點教好。我諗因为腦缺乏葉酸唔出奇,多謝你幫忙先。

回復 chris-BB 的帖子

我仔仔當年好似你小朋友0甘大柯屎柯尿都唔出聲
瀨0左唔出聲,完全無感覺,講0野得幾粒單字,無表達勁差
但唔好氣餒,小朋友一定進步
你好叻0甘細個巳經針仲第3個treatment
我仔仔都係過0左4age先針,
4age先派到s位

你提佢去厠所,提會唔會識得去,同自己做埋成個步驟。要咁上下時間就用口提佢去,唔好著片,唔好俾佢慣疴落片到,出街帶足夠底底同面褲俾佢換。這個訓練可能會以年計才成功,要有恆心,唔好貪方便又俾佢著片。中風有啲病人做物理治療可以行番,你估係pt 掂?是個大人的恆心肯不斷練習。

回覆:Kyle 的帖子

自發講野(spontaneous speech)係最難搞既,你要先讓佢知道咩叫厠所,日日咁口頭提佢,點低b都會有一日會知卦,去完就教佢講厠所,佢習慣咗要去厠所後同聽得多厠所個音,語言一ready 就會自己講厠所。 訓練可以經年。

‹ 上一主題|下一主題