用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 低功能自閉症=腦葉酸缺乏症
樓主: Kyle
go

低功能自閉症=腦葉酸缺乏症   [複製鏈接]

回覆:低功能自閉症=腦葉酸缺乏症

Kyle, 問過醫生folinic acid 的份量是800 mcg. 請問可否加份量?謝謝

回覆:Kyle 的帖子

咁應該點加呀?食多粒folinic acid 還是可一粒folinic acid and Thorne research 1mg 一齊食?

回覆:apple~y 的帖子

之前試過幾次,個女喊到癲咗,每次喊成粒鈡,要有個大人鉗實佢手腳唔比佢掙扎,大家都辛苦,之後都係唔忍心無再去。

dorisfan  Me too.  發表於 13-3-15 16:34

回覆:ChingMan1002 的帖子

之後去廣華針左半年無乜反應,咁係米唔洗再試針灸?

回覆:why-me 的帖子

就係唸緊係佢唔受針灸定d醫師唔㚒佢,咁有無人試過舌針?

我知呀,正考慮中,但好似針得好密要一個禮拜去二三次,係沙田去中環,佢個schedule 已經密麻麻,不過最驚都係佢掙扎,佢係嗰d好敏感下既人,之前做健腦操都撹佢唔掂,想試髗底骨但都係驚佢din.

回覆:Surveyor 的帖子

Yes r. Just tried few lesson then quit.

回覆:chris-BB 的帖子

但我記得醫師講過濕疹都唔可以食薏米噢

回覆:低功能自閉症=腦葉酸缺乏症

請問邊到買家典牌電反煲較平?終於換左d煲鑊,買了意大利牌子,之前見孖人牌做特價想買,但個sales話孖人牌係大陸做最後都係買左L字頭嗰隻,超貴。

Has anyone tried Dr. Lee? Pls advise if it is recommendable as I hv tried many method still couldn't help my girl.

‹ 上一主題|下一主題