用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘英藝 vs Greenfield (long beach )
go

九龍塘英藝 vs Greenfield (long beach ) [複製鏈接]

大家會點揀呀?

0    0    0    0

回覆:wailam99 的帖子

Greenfield

Greenfield
除非, 英藝近D, 同想讀全日

回覆:九龍塘英藝 vs Greenfield (long beach )

請問點解呢?大家都係英普班,所以吾知點揀好。

上年zenith 同gf都有比offer. Zenith 本人無交留位費:原因如下:

1) 去zenith 交form 遇到其英文主任。 well...個人觀感不太好。
2)zenith interview 當日搵一些不是當教師的外藉人仕來作其校老師(之前巳經分享過,唔想再解釋)
3)相比之下greenfield 係咁多間學校, 除左st.cat, 本人認為其師資, 口音,同愛心情度係比其他九龍塘名校好。
4) 呢個係最近先知, 老師話gf 辦學團體好著重浪澄灣分校, 基本上都會將最好的老師派過來呢間分校, 每位老師都至少係學士畢業。

回覆:九龍塘英藝 vs Greenfield (long beach )

多謝分享!其實我個人鐘意Greenfield 多 d, 但有人話 英藝教深一年,同埋係九龍塘學校,第日in 小學會容易d, 吾知大家仲有咩意見呢?

回覆:golfmama 的帖子

請問馬鞍山GF好嗎?

‹ 上一主題|下一主題