用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 小心, 有人在呢道搵食
go

小心, 有人在呢道搵食 [複製鏈接]

最近收到好多人PM 我,教A仔, 你地有無牌嫁?
教A仔1個鐘上小學, 學寫手冊、及執書包,中英數簡單準備, 去TOILET???
今次要開名, 搵食者好自為之

enlighten.ee 1 小時前
    不好意思,我見你有興趣,故才問下你,我在自組班組都有開post的!看看夾唔夾到!

升小一 預備班(特殊學習需要入主流小學)
    有無媽咪有興趣升小一預備班?
    想找自閉仔或有限智能仔為1組,,咁可以請導師可以針對一點
    內容:上課流程、與如何交新友、情緒處理、基本學寫手冊、及執書包,中英數簡單準備
    只收6人,現在得2人,,美孚上堂(美孚新村)
    逢星期日, 11:00-12:00nn 或者逢星期六下午 5:00-6:00pm,
    $200 堂
    如有興趣請pm給我,俾D資料大家!
   0    0    0    1

$200 /1小時, 唔該你地唔好騙人, 教中學1對1都不要$200

醒目開學勳章 王國長老

bbfruit 發表於 13-2-8 11:14
最近收到好多人PM 我,教A仔, 你地有無牌嫁?
教A仔1個鐘上小學, 學寫手冊、及執書包,中英數簡單準備, 去TOI ...
如收到宣傳 PM , 可轉寄給負責版主/超級版主.

如發現有問題的帖子, 可以按舉報鍵. 版主會作出處理.
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

若要找專人提供專業訓練,最好去一些有口碑的大機構,以保証師資及服務質數,以个人名义招生,用家好易中招,投訴無門啊

如果係平, 係想幫人, 我覺得搵食冇問題, 因人人都要食飯, 如原意只想賺$, 服務又差的話 , 連特殊教育的家長都想賺得多的話 , 佢不如返去火星吧, 根本冇了解到我們的痛楚.

引用:若要找專人提供專業訓練,最好去一些有口碑

原帖由 Cinken 於 13-02-09 發表
若要找專人提供專業訓練,最好去一些有口碑的大機構,以保証師資及服務質數,以个人名义招生,用家好易中招 ...
認同呀,連專業治療師都唔敢"跨"口自己可以幫小朋友可以幾時可以追返發展,事實都無可能知,居然有人完全無特殊教育經驗既、話自己可以幫到小朋友進返哂、仲要話人地睇完言語治療師呀,物理治療師唔得,而搵返佢而攪得店,吹到咁大。

回復 bbfruit 的帖子

咁貴?神經!

回覆:bbfruit 的帖子

如果有欺骗成份概话 天会收

‹ 上一主題|下一主題