用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好想入大坑真光.. 奈何只得waiting..求位信有用嗎? ...
go

好想入大坑真光.. 奈何只得waiting..求位信有用嗎? [複製鏈接]

信上寫8月下旬先會call waiting.. 其實5-6月都知有無位嫁啦?
現在可做的只有寫求位信.. 有用嗎? 我寫左兩封..唔知校長收唔收到(寄掛號的)
   1    0    0    0

年年唔同, 早2年真係有收 waiting list, 我諗視乎多唔多人放棄, 真幼校長之前講明為讓每位小朋友都得到適當照顧及學習...佢地唔會收多過120人,請家長唔好求佢...我諗你信照寫

引用:年年唔同,+早2年真係有收+waiting+list,+我

原帖由 hugub 於 13-02-07 發表
年年唔同, 早2年真係有收 waiting list, 我諗視乎多唔多人放棄, 真幼校長之前講明為讓每位小朋友都得到適當 ...
今年可能多人放位,我見好多大坑嘅有聖心offer, 仲未計spk未出

回覆:好想入大坑真光.. 奈何只得waiting..求位信有用嗎?

我應該會放返個pm offer 出黎,希望在明天。good luck and don't give up!

回覆:Vijoyce 的帖子

其實一定有機會,不過機會可能冇其他學校waiting 咁大,始終得咁小位……不過有信應該好過冇。

我也放了個pm位!只要佢地call waiting 就得

應該有位放但不多. 大女2年前寫了2封求位信, 5月學校親自致電回答已沒有位了 (即叫我死心不用寫信了)... 同一年, 有朋友的大女讀緊但妹妹最後都沒有收

寫信啦!學校會睇的

回復 pelegia 的帖子

4月底先交大訂, 冇咁快CALL WAITING, 平常心往往有驚喜

回覆:好想入大坑真光.. 奈何只得waiting..求位信有用嗎

我覺得都有幾多位放出黎!因為報得真光,多數會報埋st paul 同聖心!st paul 同聖心都收成3xx 人!大部份人會放棄真光!  

waiting , 有機會, 但就唔知學校分咗幾多人屬waiting.

醒目開學勳章 王國長老

先講: 我女畢業好幾年了
當年我女WAITLIST我打電話去, 職員叫我寫信啦, 我就寫了, 結果真係收, 仲最後轉到上午班俾我, 唔試下點知唔得呢

回覆:McBonnie 的帖子

點解不收妹妹

same situation with you!!! Hope we can get the chance
‹ 上一主題|下一主題