用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有KV offer, 你會不會放棄迦南 offer ?
樓主: angeljojo
go

有KV offer, 你會不會放棄迦南 offer ? [複製鏈接]

This post is raised before getting the offer from GH and SPK.  Now, I will give up KV and decide GH or SPK.  Still struggle.     

easybring  SPK for sure  發表於 13-3-18 12:44

angeljojo 發表於 13-3-13 10:21
This post is raised before getting the offer from GH and SPK.  Now, I will give up KV and decide GH  ...

咁就要你住邊區啦.

回覆:有KV offer, 你會不會放棄迦南 offer ?

根德學術一定好過迦南(暫時);論自理能力同對學校歸屬感,就非迦南莫屬!

原來咁多九龍塘迦南家長煩惱中。九龍塘迦南真是一所很好很開心既學校。我女兒而家係九龍塘迦南讀N (PM), 由開學到現在也讀得很開心,見到學校都教得女兒很好,到目前,我仍覺得女兒係九龍塘迦南學到很多。

但現實都係殘酷,如我係樓主,我會揀KV.  

我女兒都有THINK( Kowloon Tong- 英普AM) offer,  但THINK 很少人講,迦南出年冇學卷,如以上媽咪所講,又很担心及煩惱, 因THINK 名氣又唔似KV, St Cat 等出名,但學費又好似好貴,唔知轉校是否值得?!

回覆:有KV offer, 你會不會放棄迦南 offer ?

KV for sure

回覆:acepno 的帖子

除學術 同學券 相信讀緊加南既 冇一位想離開

我感受到小朋友既進步 同開心 老師既熱誠 同愛心 真心既 她們不是扮出黎 我對校車同 校車ee 感受都高度讚賞

我小朋友都讀緊九龍塘迦南N班, 校車叔叔EE真係好好人, 我仔仔都好鐘意返學並難以取捨.
因仔仔都被美孚THINK 錄取了.  如計方便, 仔仔返THINK只需要5分鐘.., 而學術, 是否THINK會好些?? 接小學哪間會好D呢?? 好頭痛..不知如何抉擇, 請問有冇人比到意見我呢??

回覆:dicdicbaby 的帖子

如果 think 同加南 我仍會選加南 老師真係不錯 我相信出年程度亦不淺

回覆:dicdicbaby 的帖子

我都揀迦南放左Think

‹ 上一主題|下一主題