用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 最後一站,st. Paul's
樓主: yslgirl
go

最後一站,st. Paul's   [複製鏈接]

回覆:mrslovely 的帖子

同意

Nat_ma 發表於 13-2-2 20:07
有冇小朋友講到比媽咪/爸爸知班房內有幾多位老師interview? 我吔個組無小朋友喊,in咗4分鐘全部出黎 ...
我有問我個女,佢話有兩個老師

shevachevy 發表於 13-2-2 15:45
我地果gp都有一個喊,唔肯入,得返四個人,四分鐘就出嚟

得番四個人?  咁你那組都好多人no show 喎.  本身一組應該有八個人, 我們那組一個no show, 一個唔肯入課室(沒有哭但變了樹熊抱住她媽媽腿唔肯自己入, 結果個小妹妹同她媽媽去了另一間房), 得6個入去見

ling142367 發表於 13-2-2 16:35
我冇遲到!係佢地漏左同我對出世紙,最後都要入遲到房in, 好唔公平、有冇攪'錯

...

吓! 咁咪好唔抵

朝早見? 我們中午見,在上課室前先入一間大房對資料,即係果時你地o係度但漏左同你小朋友對出世紙? 我那個時段,當全部人應該對完資料後,主持老師有再問是否在場全部家長都己對資料,先叫按課室室號由義工學生帶上課室。

vivienfong 發表於 13-2-2 19:30
我個女都係咁話玩積木疊高

我問了她幾次有乜玩,女都係答我玩積木。

問有沒有唱歌,就話有,唱"洗白白"歌。

同埋話有一個小朋友哭。 

唔知真唔真?!

回復 sarubuta 的帖子

係,點名時已有三個冇出現

回覆:最後一站,st. Paul's

喺waiting room 問咩名,邊個陪你黎,應該計分掛?你地覺得睇故事書又計唔計分呢?驟眼好似得一個老師在場。我個女都話group in 得兩個老師,最後出黎我都見有兩個出咗黎。

可能係最後一間,所以面試完,我都冇問佢入面情況,但佢自己話返俾我知玩車,同埋佢有推埋張椅
安排超順暢,我冇留意自己果組有冇人abs,但就有一個去到課室門口就大喊,家長係課室出面等左幾耐->我冇留意,只係祈完禱後,見到大喊果個小朋友係另一間課室出黎之後,再得多陣,就見到佢出番黎.
之後阿囡同我講話3月8日會寄信,我立即答佢到時我地去旅行,唔可以即時收信,阿囡聽到有得玩就開始講課室裏所發生的事,就好似平時返完教會接佢咁打小報告

回覆:Nat_ma 的帖子

我囝話有兩個老師,冇唱歌冇講故事。淨係玩Lego

引用:喺waiting+room+問咩名,邊個陪你黎,應該計

原帖由 Mickey10 於 13-02-02 發表
喺waiting room 問咩名,邊個陪你黎,應該計分掛?你地覺得睇故事書又計唔計分呢?驟眼好似得一個老師在場。 ...
waiting room計分架!老師問晒8個小朋友後就mark 落紙到!

你地小朋友有無答?

我阿姐唔答!

其實我几欣賞这救的面試模式,讓小朋友与家長一齊睇图書,熟習下环境,又可睇到小朋友能否在父母帶领下坐定定專心看書!連家長也計埋分!
跟住才單独入課室!好过培正一开始就自己入,讓小朋友感觉良好才入!見識了这老牌學校,果然有心思和有系統

sarubuta    發表於 13-2-3 01:38

回復 wankapo 的帖子

waiting room 都計分嗎﹖
我囝囝又係咩都唔肯答……
我都見有老師寫在簿上,我果時仲以為因為我囝隔離位個小朋友 no show,佢要mark低添……

回覆:ccoic 的帖子

同意。學校的設計好應聲,感覺上係最多小朋友喊嘅一間學校。

引用:其實我几欣賞这救的面試模式,讓小朋友与家

原帖由 Toffee888 於 13-02-03 發表
其實我几欣賞这救的面試模式,讓小朋友与家長一齊睇图書,熟習下环境,又可睇到小朋友能否在父母帶领下坐定 ...
十分同意!又快又可以睇到家長同小朋友有冇睇書習慣、小朋友可否尊心及獨立。logistic 做得超好,十分順暢,半小時已完成。從學校面試安排已可體驗到老牌有經驗嘅名校真的有自己成功獨到之處。

點解我阿唔洗上班房in, waiting room 對文件,比左本圖書佢睇,走得!

回復 Jeromeyy 的帖子

吓﹖睇完書有老師帶齊全組小朋友入一間房in嫁喎!
會唔會老師以為你小朋友已in 完﹖

引用:點解我阿唔洗上班房in,+waiting+room+對文

原帖由 Jeromeyy 於 13-02-03 發表
點解我阿唔洗上班房in, waiting room 對文件,比左本圖書佢睇,走得!
你有遲到嗎?

回覆:Jeromeyy 的帖子

我同你一樣呀,請問你張紙係唔係黃色?因我聽到佢地話藍色同粉紅色都唔同,我個女係超大b。

我遲左兩分鐘,又係要入遲到房,老師係咁意問左4條問題就話走得,連我個女都有啲茫然,今次都係冇機會喇

回復 BeeBee1129 的帖子

應該唔關張紙顏色事喎
我囝果張都係黃色
不過佢有入房in呀~~
‹ 上一主題|下一主題