用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 最後一站,st. Paul's
樓主: yslgirl
go

最後一站,st. Paul's   [複製鏈接]

終於in完。
一到課室門口,本來想同個囡講拜拜,點知好快囡囡被人拉入去,囡囡回頭見唔到我,即喊,跟住就被帶到隔離間房。
冇緣。

回覆:最後一站,st. Paul's

我blue paper, 9/1 0 small b, room 203.

但我留意到好似得好小人係blue paper

引用:Quote:Mickey10+發表於+13-2-2+22:50+喺wai

原帖由 sarubuta 於 13-02-03 發表
waiting room 一定計分, 每組椅(兩張)都有編號,, 入課室時老師講個編號叫你帶小朋友入去坐, 坐低晒, 老師 ...
情况一樣,可能同你同房

wankapo 發表於 13-2-3 12:50
我blue paper, 9/1 0 small b, room 203.

但我留意到好似得好小人係blue paper
可能2樓掛,都應該用晒1樓啲班房先。

我坐0係門口等我個女interview時,隔離位家長就同我傾計,原本傾計好平常,但佢問既問題係:

家長:你知唔知呢間學校小學會唔會收番幼稚園既學生呀﹖(你唔搜集下資料又黎報名﹖)

家長:你報左其他咩學校呀﹖我答佢:都係報左0的名校囉!(關你咩事姐﹖同埋你冇理由叫我0係老師面前講出黎。)
家長:即係邊間姐﹖(想死……)

家長:你有冇offer呀﹖(又關唔關你事呀﹖唔通我向老師面前數呀﹖但事實係我一個offer都冇,個心仲傷!)

家長:你有冇報大坑真光呀﹖

我答佢:冇,我住九龍xxx既。點知佢竟然即刻話:哦!你係咪讀xxx幼兒園呀﹖(因某名幼兒園在我住的區域,而我之前亦係考唔到呢間學校既。)

我真係想叫救命!
好彩!此時,interview已完畢,如果唔係我就黎會打人!

引用:Quote:原帖由+sarubuta+於+13-02-03+發表wa

原帖由 Toffee888 於 13-02-03 發表
情况一樣,可能同你同房
我係yellow 205,唔知係唔同一班房呢?

回覆:v_vcsl 的帖子

Your interview slip is in blue and attended interview in ther afternoon, right? U were sitting immediately outside the entrance of the room, and the one sitting on the 2nd seat asked u, right? I was sitting on the 3rd seat and listened what the mother asked u! 我聽到想笑!

引用:Your+interview+slip+is+in+blue+and+atten

原帖由 熊貓BB 於 13-02-03 發表
Your interview slip is in blue and attended interview in ther afternoon, right? U were sitting immed ...
原來你坐喺我隔離呀?咁你應該明白我感受啦!

回覆:最後一站,st. Paul's

我個囡到而家都唔肯講interview老師問咩! Anyway 終於in完所有學校!

vinik  我個女都係, 雖然佢難得冇喊, 但又冇講做o左D乜~ 可能剛剛病完, 個人"o牛o牛"地.  發表於 13-2-4 11:02

引用:Quote:原帖由+Toffee888+於+13-02-03+發表

我係yellow 205,唔知係唔同一班房呢?
係呀!205黃色相認中

Toffee888 發表於 13-2-3 14:56
係呀!205黃色相認中

咁啱!  希望我們小朋友都一齊收到好消息

Deleted
( 講多無謂.  )

存感恩的心

引用:Quote:T-bone+發表於+13-2-3+10:31+佢封信

原帖由 晞晞爸b 於 13-02-03 發表
間間學校都會叫早十分鐘到 但冇一間(我in過果十間)會當你五分鐘前到都當你遲到嘅
如果SPK嘅要求係十分鐘 ...
我都係搭正面試時間去到當遲到而被安排入遲到房interview, 老師求其攞本書揭開問左幾條問題就話走得,我地真係愕哂然,求其到咁嘅interview, 係我in十多間都未遇過的。

引用:Quote:Toffee888+發表於+13-2-3+14:56+係呀

咁啱!  希望我們小朋友都一齊收到好消息
不抱期望,見識見識

我in 9:10 am, 我剛剛準時到,直入地下個點名房,對完出世紙都未有時間放好,就要上waiting room, 好彩唔使入遲到房。我係粉紅色紙103號房in, waiting room老師只係有問小朋友叫咩名。interview老師問橙、香蕉和雪榚。

回覆:hagupit 的帖子

同你完全一樣,不過我in 3:00pm, 準時趕到,連點名房都冇入,直接喺排房號嗰度對出世紙,喺排103前等一陣,就開始跟房號上waiting room。Waiting room老師有分配號碼櫈坐,然後只係有問小朋友叫咩名就自己睇圖書。interview時,亜女話玩ice-cream同橙橙。

回覆:晞晞爸b 的帖子

我諗我同你同一個老師in,真係好快in完,好想知點解有d要小朋友單獨入房我地唔洗呢。

我哋個group都好似有8個小朋友,4min完成,如果2個老師咁即係每人平均得1min,真係唔知點去judge個小朋友...  

回覆:sarubuta 的帖子

冇聽到老師講要跟號碼坐 我仲叫阿女揀本自己鐘意嘅書就坐低添

我個女喊住出嚟 ,平時佢都算冷靜唔容易喊,今次唔知做咩事,打定輸數了。

另外,我因為要搵位泊車就叫工人帶個女落車先,工人又無帶電話,泊好車我同佢失去聯絡,我去學校門口問,其中一個職員入去幫我搵,等左一陣,我就問另一個職員,佢好似慌死我衝入去,我話未講完,佢就用佢右手推開我,我同佢講唔好推我,佢仲敢膽話佢幾時有推我!好離譜
‹ 上一主題|下一主題