用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 你們學校會告訴名次給家長知嗎?
樓主: loveDayo
go

你們學校會告訴名次給家長知嗎? [複製鏈接]

如果真係要知或者要填,而自己揀那一間又唔駛填的話,就是但搵一間比學校填都得。不過,個問題係等到自行填表時才知,對統一派位可能都有點幫助,對自行來說就會遲了點。不如真係搵間直資報了,一早知道,咪等自己成日以為考第一,點知原來考十七。就算直資唔得都來得切從新部處自行選校。
:verycold: :verycold: :verycold:

王國會長

loveDayo 發表於 13-2-1 22:23
我女小五,11月派成績表時講過大约名次比家長知,但今次考試咩都冇通知,進步定退步既概念都冇,好令家長困 ...
學校冇主動提供, 不過家長日問老師都會講.

引用:Quote:loveDayo+發表於+13-2-1+22:23+我女

原帖由 瑩瑩老豆 於 13-02-03 發表
學校冇主動提供, 不過家長日問老師都會講.
我個仔學校都係呢個做法,家長日可以問全級名次同平均分。

We were told by the teacher the EDB ranking within school in P6, we have more confidence to choose school according to his ability.
‹ 上一主題|下一主題