用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 禮賢收信了!!
樓主: kitwing888
go

禮賢收信了!! [複製鏈接]

回復 Lingfung813 的帖子

我個仔以前playgroup另有2個同學都係am offer, 佢地一個有培正am offer,一個有sc,所以都應該會放棄禮賢,我估應該都有不少機會轉到am

引用:我個囝囝都係AM+OFFER,+好開心,因我in完好

原帖由 Ec1012 於 13-02-08 發表
我個囝囝都係AM OFFER, 好開心,因我in完好鐘意禮賢,覺得佢好符合自己的教仔理念。但又十五十六,因為佢讀 ...
我個仔pm offer,同你一樣,我個仔慢熱,而家喺屋企附近讀全日n班好開心。我呢幾日睇咗好多呢間學校的post, 大部份是正面的,給我好大信心,應該都會讀這間。

回復 Ec1012 的帖子

如果轉到禮賢AM就最好,轉唔到PM都會讀。因為聽朋友講依家考小一好重視小孩修養、品德,反而學術其次!暫時知道禮賢幼稚園德育、禮貌強,所以會選它!

Ec1012    發表於 13-2-14 16:09

回覆:禮賢收信了!!

我囡囡係AM offer,我地會讀,interview個日,印象深刻老師好有愛心,in完拿玩具時,有小朋友唔排隊爭住去拿玩具,阿囡給擠到最後,老師走過來拖住囡囡去揀玩具并贊佢好乖耐心排隊。

Ec1012  同意呀,我都in左8間,感覺最好係禮賢,創價都好好,feel到佢地有heart。即使其他學校的老師又鞠躬又笑哂咁,但與禮賢的係不同的。  發表於 13-2-14 16:08
Lingfung813  係!禮賢老師真係好有愛心、耐性!其實仔仔in 咗7-8間基督教幼稚園,印象最好係九龍禮賢!  發表於 13-2-9 00:45

引用:禮賢您的offer+是上午班?

請問學術方面如何? net ? PTH?

interview day 同昨日新年活動都遇到中國人樣的NET(但唔認得是否同一個人), 我覺得佢口音都好native, 同埋都好似好有心, 似乎NET 質素不錯.  但唔知一星期有幾多堂NET 教英文?

回復 虎B 的帖子

我個仔原本係慢熱型的,當日面試講故仔時,開頭答問題只會好細聲咁自己口郁郁,但去到臨尾居然主動好大聲答問題,平時我個仔係咁多人面前無咁快warm up到,令我對果度的老師另眼相看!

我其實都好buy呢間學校,只係個心十五十六,多謝咁多位準家長的分享!希望遲些做到同學仔一齊玩!

Ec1012 發表於 13-2-14 16:13
回復 虎B 的帖子

我個仔原本係慢熱型的,當日面試講故仔時,開頭答問題只會好細聲咁自己口郁郁,但去到臨 ...
同意呀!我真係好欣賞禮賢老師,我仔仔一面答問題,老師一面稱讚!令仔仔越答越多。其實我們今年in 咗12間幼稚園,有幾間offer(因為係8月細仔),我最欣賞禮賢師資、德育教導、聽神說話令他行當行的路。相比一些重學術的名幼,它傳統得來很窩心。仔仔入讀後,我也會報名家長班,希望家校一同合作教出好孩子!唔知其他媽咪會否開一個Facebook group ,方面溝通呢?
‹ 上一主題|下一主題